Pro Ingenio díjat alapított az ELTE

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2015-ben nívódíjat és elismerő oklevelet alapított a kiemelkedő tehetséggondozási tevékenység méltánylására. A Pro Ingenio díj azoknak az ELTE-s oktatóknak, kutatóknak a megbecsülését szolgálja, akik a középiskolások és az egyetemi hallgatók tudományos tevékenységének elősegítéséért, kibontakoztatásáért és elismeréséért éveken át kiemelkedően eredményes, áldozatos munkát végeztek a tehetséggondozás bármely területén (témavezetői, tutori, mentori vagy szervezői feladatok ellátásával).

A Pro Ingenio Nívódíj a tehetséggondozás területén végzett különösen kiemelkedő tevékenységért adható érem, amely 150 000 Ft pénzjutalommal jár, a Pro Ingenio Elismerő Oklevél pedig a tehetséggondozás területén végzett kiemelkedő tevékenységért adható oklevél 100 000 Ft pénzjutalommal. A jelöltek személyére a Karok dékánjai tettek javaslatot, a díjak odaítéléséről az Egyetem rektora által felkért öttagú bizottság döntött.

A nívódíj és elismerő oklevél 2015. június 29-én a Szenátus ülésén, 2016-tól pedig az Évnyitó Ünnepségen kerül átadásra. Évente legfeljebb 3 nívódíj és 8 elismerő oklevél adományozható. 2015-ben kivételesen – tekintettel arra, hogy az elmúlt években még nem volt ilyen elismerés – legfeljebb 6 nívódíj és 16 elismerő oklevél adományozható.

2015.06.19.