Az elte.hu lett az Év Campus Honlapja

2014.04.28.
Az elte.hu lett az Év Campus Honlapja
A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület (MESE) által 2014. április 28-án megrendezett XIII. Felsőoktatási Média Konferencián (FMK) az Edutus Rendezvényközpontban számos szakmai elismerést osztottak ki, az év honlapjai mellett az év legjobb írásait, fotóit és videóját is díjazták. Az Év Campus Honlapja díjat intézményi kategóriában az elte.hu kapta.

Az Év Campus Honlapja campus-portál kategóriában az EKF-en működő Paletta Online lett. A díjakat Bajnai Zsolt, a MESE alapító tagja adta át.

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület (MESE) célja a honlapok számára kiírt pályázattal az volt, hogy teret biztosítson a campusok online kommunikációs tevékenységének bemutatására, lehetőséget teremtsen a felsőoktatási portálok megmérettetésére, népszerűsítésére is.

A MESE megalakulása óta minden évben összehívja a hallgatói újságírás képviselőit egy szakmai konferenciára, ahol a felsőoktatás aktuális kérdései, a hallgatói mobilitás, az ösztöndíj-lehetőségek, a nemzetközi tanulmányutak és az itthon hasznosítható külföldi tapasztalatok kerülnek középpontba. Az idei rendezvényt Maruzsa Zoltán felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg. A „Hozd haza a tudást!” című kerekasztal-beszélgetésen Fábri György, az ELTE kommunikációs rektorhelyettese is részt vett. A délutáni „Ki tud kérdezni? – médiamunkások, sztárok egymás közt” beszélgetésen Borókai Gábor, Erős Antónia, Murányi András és Réz András válaszolt Bajnai Zsolt Kultúra.hu főszerkesztőnek a média állapotával kapcsolatos kérdéseire.

Az összes díjazottról bővebben olvashat a MESE Online-on.