Sportolási lehetőségek Budapesten

Sportolási lehetőségek Budapesten

1. ÁLTALÁNOS TESTNEVELÉS KURZUSOK

Az Általános testnevelés kurzusokra – hasonlóan a többi egyetemi tanegységhez – a Neptun-rendszeren keresztül lehet jelentkezni. A testnevelés kurzusokon 1 kreditért, heti egy órában lehet sportolni.

A jelentkezés menete:

1.  Belépés a Neptun-rendszerbe
2.  A „Tárgyfelvétel” fül alatt az aktuális félév kiválasztása, majd kattintás a „Minden intézményi tárgy” fülre
3.  A jobb oldali „Keresés”  ikon kiválasztása, majd keresés a tárgy VTN-kódja szerint
4. Jelentkezés a kiválasztott kurzusra
 

Választható sportágak: 

A tavaly indított csörgőlabda, argentin tangó és swing tánc kurzusok mellett vadonatúj sportágak, játékvezetői tanfolyam, hajózási ismeretek és paraúszás kurzus is indul!

Választható sportágak: aerobik, argentin tangó, asztalitenisz, atlétika, box, brazil jiu jitsu, cheerleading, csörgőlabda, dinamikus jóga, falmászás (boulder/köteles), floorball, futsal, funkcionális tréning, futás, hajózási ismeretek, hastánc, jazztánc, játékvezetői tanfolyam, jóga, kajak-kenu, kerékpár, kettlebell, kick-box, kondicionálás, kosárlabda, kung-fu (kínai mozgásművészet), labdarúgás, muay-thai box, női labdarúgás, paraúszás, röplabda, sakk, spinning, squash, swing tánc, sziklamászás, társastánc, tartásjavító konditorna, tenisz, természetjárás, tollaslabda, triatlon, TRX, úszás, zumba.

Az általános testnevelési kurzusok ára 6000 Ft/félév, a díjakat a Neptun-rendszerben, a „Pénzügyek” fül alatt átutalással lehet befizetni. Egy kurzus általában 12-13 alkalom, a teljesítés, így a kreditek megszerzésének feltétele a részvétel, maximum 3 hiányzással.

Bővebb segédlet a kurzusok felvételéhez

2. AZ ELTE-BEAC SPORTÖSZTÖNDÍJASAINAK EDZÉSEI

Az általános testnevelés kurzusok mellett a BEAC edzésein is részt lehet venni: az órákat az ELTE sportösztöndíjas hallgatói, a klub edzői, oktatói, felkészült szakemberei tartják. A 2018/2019-es tanévben a következő sportokat választhatják a jelentkezők a BEAC edzései közül:

Csapatsportok: futsal, kézilabda, labdarúgás, kosárlabda, röplabda
Küzdősportok: brazil jiu- jitsu, box, karate, kick-box, muay thai
Aerobik: alakformáló, dinamikus jóga, pilates, zumba, zsírégető edzés
Táncok: argentin tangó, cheerleading, hastánc, modern jazztánc, latintánc
Labdás, golyós játékok: asztalitenisz, tenisz, tollaslabda
Funkcionális tréningek: cross training, funkcionális köredzés, kettlebell, klasszikus testépítés, saját testsúlyos edzés, TRX, TRX RIP trainer
Vízi sportok: kajak-kenu, vízilabda
Egyéb sportok: atlétika, falmászás, jóga, konditerem, polefitness, ballansz tréning, sakk, spinning, tájfutás, természetjárás, triatlon (úszás, futás, kerékpár)

További információk a BEAC edzéseiről


3. KARI BAJNOKSÁGOK

Az ELTE és a BEAC minden tanévben kari futballbajnokságokat rendez, melyre 6-8 fős csapatok jelentkezését várják. A kari bajnokságok közel kétszáz csapatnak adnak sportolási lehetőséget, így az Egyetem legnagyobb folyamatos sporteseményén hétről-hétre több mint ezer sportoló mérheti össze tudását.

További részletek az ELTE kari futballbajnokságainak weboldalán.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

BEAC iroda

Az egyetemi sportolási lehetőségekről, sportágakról bővebb információt az ELTE Sportkisokosban talál, valamint személyesen a BEAC Irodában tájékozódhat.

Cím: 1117 Budapest, Bogdánfy Ödön u.10./B 1. lépcsőfeljáró, 2. emelet
Telefon: 061-209-06-17
Email: szervezes@beac.elte.hu
További információk a BEAC honlapján
Facebook

4. ELTE Sport Kft.

Az ELTE Sport Kft. öt sportlétesítményben biztosít az ELTE-n a hallgatók számára sportolási lehetőséget. Az ELTE Sport Kft. elsősorban az egyetem oktatási feladatainak infrastrukturális feltételeit biztosítja, másodsorban gondoskodik az Egyetem hallgatói és oktatói-dolgozói szabadidősport tevékenységének infrastrukturális hátteréről. A szabadon maradt kapacitásokat külső vendégek számára értékesítik annak érdekében, hogy - a „sportfogyasztóktól" származó addicionális bevételek révén - az Egyetem igényeit kielégítő szolgáltatások az egyetemi polgárok számára kedvezményes díjakon legyenek elérhetők. E céloknak megfelelően a Társaság sportlétesítményeiben kapacitásokat (pályaidőket) biztosít az egyetemi polgárok és csoportjaik számára, oktatási, kutatási és szabadidősport célokra egyaránt.

Az alábbi sportpályák állnak az ELTE-s hallgatók rendelkezésére:

  • a Bogdánfy utca 10/B. Sporttelepen a sportcsarnokban 3 db parketta borítású pálya (kosárlabdázni, röplabda, kézilabda, tollas, kispályás teremfoci) 1 db filcborítású pálya (tenisz, gyorstollas és tamburelló),
  • a Bogdánfy utca 10/A. Sporttelepen 2 db kispályás műfüves labdarúgó pálya, rekortán futópálya, 5 db teniszpálya és egy Poolball pálya várja a sportolni vágyókat,
  • a Tüskecsarnok egyetemi használatú 38m x 16m-es edzőterme kosárlabdázásra, teremfocira, tollaslabdázásra, kézilabdázásra és röplabdázásra használható,
  • a Mérnök utcai Sporttelepen tenisz, asztalitenisz, tollaslabda, labdarúgás, strandröplabda, minigolf pályák,
  • a Vizisporttelepen szezonálisan bérelhetők 3-4-5 fős kenuk és 1-2 személyes kajakok és sárkányhajó is.

Az ELTE Sport Kft. kiemelt hallgatói rendezvénye az ELTE FIT Night, melyet minden évben a Bogdánfy utcai Sportközpontban rendeznek meg. Legutóbb 2018. október 4-én sportolhattak éjszakába nyúlóan az érdeklődők, akik a szabadidősport rendezvényen a fit sportágak legkorszerűbb változataival találkozhattak.További információk az ELTE Sport Kft. honlapján és a FIT Night honlapján (fitnight.eltesport.hu)
Facebook

Központi Iroda
Cím: 1117 Budapest, Bogdánfy Ödön u.10/B 1. lépcsőfeljáró, 2. emelet
Telefon: 061-209-06-18
Email: bogdanfy@eltesport.hu

5. ELTE SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT – SPORTIRODA

Az ELTE Sportiroda célja, hogy az ELTE polgárok szabadidő- illetve versenysport tevékenységét, valamint egészségük megőrzésére irányuló erőfeszítéseit támogassa az egyetemi sport szereplőinek összefogása, az ELTE sport programjának koordinálása révén. A Sportiroda szervezeti egységének működését az ELTE Szolgáltató Központ felügyeli. 

Az ELTE Sportstratégiája itt olvasható.