Budapest

Sportolási lehetőségek Budapesten

Sportolási lehetőségek Budapesten

1. ÁLTALÁNOS TESTNEVELÉS KURZUSOK

Az Általános testnevelés kurzusokra – hasonlóan a többi egyetemi tanegységhez – a Neptun-rendszeren keresztül lehet jelentkezni. A testnevelés kurzusokon 1 kreditért, heti egy órában lehet sportolni.

A jelentkezés menete:

1.  Belépés a Neptun-rendszerbe
2.  A „Tárgyfelvétel” fül alatt az aktuális félév kiválasztása, majd kattintás a „Minden intézményi tárgy” fülre
3.  A jobb oldali „Keresés”  ikon kiválasztása, majd keresés a tárgy VTN-kódja szerint
4. Jelentkezés a kiválasztott kurzusra

Választható sportágak:

aerobik, argentin tangó, asztalitenisz, brazil jiu-jitsu, box, boulder falmászás, cheerleading, funkcionális tréning, futás, futás kezdőknek, futsal, gyu-ryu karate, hastánc, hajózási ismeretek (kisgéphajó/vitorlás kiegészítő), divattáncok, hip-hop, jazztánc, kerékpár, köteles falmászás, kickbox, kajak-kenu, muay thai boksz, jóga, önvédelem (női), sakk, spinning, SUP, természetjárás, úszás, vívás 

Az általános testnevelési kurzusok ára 6000 Ft/félév, a díjakat a Neptun-rendszerben, a „Pénzügyek” fül alatt átutalással lehet befizetni. Egy kurzus általában 12-13 alkalom, a teljesítés, így a kreditek megszerzésének feltétele a részvétel, maximum 3 hiányzással.
Bővebb segédlet a kurzusok felvételéhez

2. AZ ELTE-BEAC SZAKOSZTÁLYI EDZÉSEI

Az általános testnevelés kurzusok mellett a BEAC edzésein is részt lehet venni: az órákat az ELTE sportösztöndíjas hallgatói, a klub edzői, oktatói, felkészült szakemberei tartják.

A sportág kiválasztásban segítséget nyújt a BEAC honlapja, ahol az edzésidőpontok, helyszínek és tagsági árak is megtalálhatók, a bérlet pedig online is megvásárolható egy rövid regisztrációt követően.

Ebben a tanévben a következő sportokat választhatják a jelentkezők a BEAC edzései közül:

Csapatsportok: cheerleading, futsal, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, vízilabda
Küzdősportok: box, brazil jiu-jitsu, goju-ryu karate, kick-box, kung-fu, muay thai,
Aerobik: alakformáló zumba, intervall tréning, kardió alakforma, pilates, preventív gerinctréning, zsírégető torna
Táncok: argentin tangó, cheer dance, hastánc, hip-hop, latin tánc, moderntánc
Ütős sportok: asztalitenisz, curling, tollaslabda
Egyéb sportok: aerial hammock & silk, aerial hoop, atlétika, balance tréning, darts, falmászás, fukcionális tréning, futás, hajózási ismeretek,  jóga, kajak-kenu, kerékpár,  konditerem, polefitness, sakk, spinning, SUP, talajakrobatika, tájfutás, természetjárás, triatlon, úszás, vívás

3. KARI BAJNOKSÁGOK

Az ELTE és a BEAC minden tanévben kari futballbajnokságokat rendez, melyre 6-8 fős csapatok jelentkezését várják. A kari bajnokságok közel kétszáz csapatnak adnak sportolási lehetőséget, így az Egyetem legnagyobb folyamatos sporteseményén hétről hétre több mint 1800 sportoló mérheti össze tudását.
További részletek a BEAC weboldalán.

További információk:

BEAC IRODA

Az egyetemi sportolási lehetőségekről, sportágakról bővebb információt az ELTE Sportkisokosban talál, valamint személyesen a BEAC Irodában tájékozódhat.

Cím: 1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 7. (Tüskecsarnok uszoda)
Tel.: (06 1) 209-06-17
E-mail: szervezes@beac.elte.hu
További információk a BEAC honlapján
Facebook
Instagram

4. ELTE SPORT KFT.

Az ELTE Sport Kft. öt sportlétesítményben biztosít az ELTE-n a hallgatók számára sportolási lehetőséget. Az ELTE Sport Kft. elsősorban az egyetem oktatási feladatainak infrastrukturális feltételeit biztosítja, másodsorban gondoskodik az Egyetem hallgatói és oktatói-dolgozói szabadidősport tevékenységének infrastrukturális hátteréről. A szabadon maradt kapacitásokat külső vendégek számára értékesítik annak érdekében, hogy - a „sportfogyasztóktól" származó addicionális bevételek révén - az Egyetem igényeit kielégítő szolgáltatások az egyetemi polgárok számára kedvezményes díjakon legyenek elérhetők. E céloknak megfelelően a Társaság sportlétesítményeiben kapacitásokat (pályaidőket) biztosít az egyetemi polgárok és csoportjaik számára, oktatási, kutatási és szabadidősport célokra egyaránt.

Az alábbi sportpályák állnak az ELTE-s hallgatók rendelkezésére:

  • Bogdánfy utca 10/B. Sporttelepen a sportcsarnokban 4 db parketta borítású pálya (kosárlabdázni, röplabda, kézilabda, tollas, kispályás teremfoci) található. A csarnok jelenleg felújítáés alatt van. Várható nyitás ősz vége,
  • Bogdánfy utca 10/A. Sporttelepen 2 db kispályás műfüves labdarúgó pálya, rekortán futópálya, 5 db teniszpálya várja a sportolni vágyókat,
  • Tüskecsarnok egyetemi használatú 38m x 16m-es edzőterme kosárlabdázásra, teremfocira, tollaslabdázásra, kézilabdázásra és röplabdázásra használható,
  • Mérnök utcai Sporttelepen tenisz, asztalitenisz, tollaslabda, labdarúgás, a Vizisporttelepen szezonálisan bérelhetők 3-4-5 fős kenuk és 1-2 személyes kajakok. A vízisporttelep családi és egyéb rendezvényekre is alkalmas mind egyetemi polgárok, mind külső vendégek számára. 

Az ELTE Sport Kft. és a BEAC által szervezett rendezvényeken a fit sportágak legkorszerűbb változataival találkozhattak.
További információk az ELTE Sport Kft. honlapján 
Facebook

ELTE Sport Kft. Központi Iroda
Cím: 1117 Budapest, Bogdánfy Ödön u.10/B 1. lépcsőfeljáró, 2. emelet
Telefon: (06 1) 209 0618
Email: bogdanfy@eltesport.hu

Bogdánfy utca 10/A teniszpályák
Cím: 1117 Budapest, Bogdánfy Ödön u. 10/A
Telefon: (06 20) 328 9977

Mérnök utcai Sporttelep
Cím: 1119 Budapest, Mérnök u. 35.
Telefon: (06 1) 382 9018
Email: mernok@eltesport.hu

Vízisporttelep
Cím: 1237 Budapest, Vízisport u. 48.
Telefon: (06 30) 868 0310
Email: vizisporttelep@eltesport.hu

5. ELTE KARRIERKÖZPONT – SPORTIRODA

Az ELTE Sportiroda célja, hogy az ELTE polgárok szabadidő- illetve versenysport tevékenységét, valamint egészségük megőrzésére irányuló erőfeszítéseit támogassa az egyetemi sport szereplőinek összefogása, az ELTE sport programjának koordinálása révén. A Sportiroda szervezeti egységének működését az ELTE Szolgáltatási Igazgatóság Karrierközpont felügyeli. 

Az ELTE Sportstratégiája itt olvasható.