How Long is Too Long

How Long is Too Long - HLITL

How Long is Too Long - HLITL

HLITL online záró konferencia a vegyes (blended) mobilitásról

Sokféle oka lehet annak, ha egy hallgató nem tud mobilitáson részt venni, például nincs erre éppen kapacitása, nem ismeri az ösztöndíj-lehetőségeket vagy egyszerűen tart egy új országba költözéstől. A fizikai korlátozottság szintén akadálya lehet a mobilitásnak. A munkahelyi kötelezettségek vagy egy szigorú egyetemi képzésprogram is visszatartó tényező lehet.

Az új 2021-től induló Erasmus Program lehetővé teszi, hogy a felsőoktatási intézmények átalakítsák képzéseiket és meglévő gyakorlataikat, beleértve a különböző, hosszabb vagy rövidebb mobilitási típusokat is.

A How Long is Too Long (HLITL) projekt célja, hogy a felsőoktatási intézmények vezetőinek és a felsőoktatási nemzetközi irodák dolgozóinak lehetővé tegye a mobilitási stratégiák átalakítását és fejlesztését, a kulcskompetenciákra irányuló mobilitási típusok kidolgozását, például a távoktatás és a fizikai mobilitás elemeit ötvöző blended learning mobilitási típusokat és ezeknek a programoknak minél szélesebb körű elérhetőségét a hallgatók körében.

Ennek a projektnek a keretében számos tevékenység és kutatás valósul meg. Elsőként egy szakirodalmi áttekintést hoz létre az ELTE, amely a jelenlegi helyzetet vizsgálja az intézményekben és politikai döntéshozói szinten, valamint megalapozza a projekt elméleti hátterét. Ezt követik a különféle mobilitási típusok alkalmazhatóságának (technikai, társadalmi) kérdéseit vizsgáló kutatások a partnerek részéről, hogy feltérképezzék a terület főbb mintázatait. A projekt első és második évében kérdőíves vizsgálat is zajlik, hogy megérthessük a hallgatók szükségleteit és az intézmények stratégiáit a mobilitásokra vonatkozóan.

A projekt második évében egy tesztfázissal vizsgáljuk a különféle mobilitási típusok hatásait a hallgatók kulcskompetenciáira, hogy megtaláljuk a leghatékonyabb típust.

A projekt utolsó fázisában az eredményeket intézményi ajánlások és szabályozások megfogalmazására használjuk fel, hozzájárulva a jó gyakorlatok fejlesztéséhez intézményi és európai szinten.

Partnerek:

University of Versailles St-Quentin-en-Yveline

Eötvös Loránd Tudományegyetem

University of Porto

University of Lodz

University of Marburg

ESN - Erasmus Student Network

EUF - European University Foundation