Sportolási lehetőségek az ELTE-n

Sportolási lehetőségek az ELTE-n EN
Az ELTE-n számos sportolási lehetőség áll hallgatóink rendelkezésére. A BEAC az ELTE Hallgatói Önkormányzatának támogatásával mindenkit vár, aki mozogni, edzeni, testileg-lelkileg felüdülni, esetleg versenyezni szeretne. Az érdeklődők közel harminc sportág közül választhatnak, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb mozgásformát, legyen szó szabadidő- vagy versenysportról. A sportolni vágyókat, kezdőket és haladókat, szinttől függetlenül egyaránt várják az általános testnevelés kurzusokon, valamint az ELTE sportösztöndíjasainak edzésein.

1. ÁLTALÁNOS TESTNEVELÉS KURZUSOK

Az Általános testnevelés kurzusokra - hasonlóan a többi egyetemi tanegységhez - a Neptun-rendszeren keresztül lehet jelentkezni. A testnevelés kurzusokon 1 kreditért, heti egy órában lehet sportolni.

A jelentkezés menete:

1.  Belépés a Neptun-rendszerbe
2.  A „Tárgyfelvétel” fül alatt az aktuális félév kiválasztása, majd kattintás a „Minden intézményi tárgy” fülre
3.  A jobb oldali „Keresés”  ikon kiválasztása, majd keresés a tárgy VTN-kódja szerint
4. Jelentkezés a kiválasztott kurzusra

Választható sportágak:
evezés, muay-thai, goju-ryu karate, brazil jiu jitsu, kick-boksz, jóga, aerobik, zumba, jazztánc (kezdő és haladó), hastánc, cheerleading, TRX, kettlebell, funkcionális tréning, dinamikus jóga, tájfutás, természetjárás, sziklamászás, falmászás (kezdő/haladó), futsal, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, sakk, asztalitenisz, futás, kerékpár, tollaslabda, tamburelli, gyorstollas, tenisz.

Az általános testnevelési kurzusok ára 6000 Ft/félév, a díjakat a Neptun-rendszerben, a „Pénzügyek” fül alatt átutalással lehet befizetni. Egy kurzus általában 12-13 alkalom, a teljesítés, így a kreditek megszerzésének feltétele a részvétel, maximum 3 hiányzással.

Bővebb segédlet a kurzusok felvételéhez

2. AZ ELTE-BEAC SPORTÖSZTÖNDÍJASAINAK EDZÉSEI

Az általános testnevelés kurzusok mellett a BEAC edzésein is részt lehet venni: az órákat az ELTE sportösztöndíjas hallgatói tartják. A 2016/2017-es tanévben a következő sportokat választhatják a jelentkezők a BEAC edzései közül: 

Csapatsportok: kézilabda, kosárlabda, futsal, röplabda, nagypályás labdarúgás
Küzdősportok: brazil jiu- jitsu, goju-ryu karate, muay thai, kick-box
Aerobik: alakformáló, zumba, zsírégető edzés, pilates, dinamikus jóga
Táncok: hastánc, modern jazztánc, cheerleading
Labdás, golyós játékok: tenisz, asztalitenisz, tollaslabda, gyorstollas 
Funkcionális tréningek: TRX, kettlebell, cross training
Vízi sportok: vízilabda, evezés
Egyéb sportok: polefitness, triatlon (úszás, futás, kerékpár), atlétika, spinning, sakk, természetjárás, tájfutás, jóga, falmászás, edzőterem – kondicionálás

További információk a BEAC edzéseiről

3. KARI BAJNOKSÁGOK

Az ELTE és a BEAC minden tanévben kari futballbajnokságokat rendez, melyre 6-8 fős csapatok jelentkezését várják. A kari bajnokságok közel kétszáz csapatnak adnak sportolási lehetőséget, így az Egyetem legnagyobb folyamatos sporteseményén hétről-hétre több mint ezer sportoló mérheti össze tudását.

További részletek az ELTE kari futballbajnokságainak weboldalán.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

BEAC iroda

Az egyetemi sportolási lehetőségekről, sportágakról bővebb információt az ELTE Sportkisokosban talál, valamint személyesen a BEAC Irodában tájékozódhat.

Cím: 1117 Budapest, Bogdánfy Ödön u.10./B 1. lépcsőfeljáró, 2. emelet
Telefon: 061-209-06-17
Email: szervezes@beac.elte.hu
További információk a BEAC honlapján
Facebook

4. ELTE Sport Kft.

Az ELTE Sport Kft. öt sportlétesítményben biztosít az ELTE-n a hallgatók számára sportolási lehetőséget. Az ELTE Sport Kft. elsősorban az egyetem oktatási feladatainak infrastrukturális feltételeit biztosítja, másodsorban gondoskodik az Egyetem hallgatói és oktatói-dolgozói szabadidősport tevékenységének infrastrukturális hátteréről. A szabadon maradt kapacitásokat külső vendégek számára értékesítik annak érdekében, hogy - a „sportfogyasztóktól" származó addicionális bevételek révén - az Egyetem igényeit kielégítő szolgáltatások az egyetemi polgárok számára kedvezményes díjakon legyenek elérhetők. E céloknak megfelelően a Társaság sportlétesítményeiben kapacitásokat (pályaidőket) biztosít az egyetemi polgárok és csoportjaik számára, oktatási, kutatási és szabadidősport célokra egyaránt.

Az alábbi sportpályák állnak az ELTE-s hallgatók rendelkezésére:

Bogdánfy utca 10/B. Sporttelep sportcsarnok: 3 db parketta borítású pálya (kosárlabda, röplabda, kézilabda, tollaslabda, kispályás teremfoci), valamint 1 db filcborítású pálya; spinning terem (14 db spinner); kondicionáló terem; tükrös-parkettás terem
Bogdánfy utca 10/A. Sporttelep: 2 db kispályás műfüves labdarúgó pálya várja a focizni vágyókat; 330 méteres rekortán futópálya; 5 db salakos teniszpálya
Tüskecsarnok: egyetemi használatú 38x16 méteres parkettás edzőterem (kosárlabda, teremfoci, tollaslabda, kézilabda, röplabda)
Mérnök utcai Sporttelep: 5 db salakos teniszpálya, asztalitenisz, tollaslaba, labdarúgás, strandröplabda, minigolf
Vízi-sporttelep: 3-4-5 fős kenuk és 1-2 személyes kajakok, továbbá sárkányhajó is bérelhető; bográcsozási lehetőség; füves terület rekreációs sportokra

Az ELTE Sport Kft. kiemelt hallgatói rendezvénye az ELTE FIT Night, melyet minden évben a Bogdánfy utcai Sportközpontban rendeznek meg, a következő alkalommal 2016. október 13-án. Az éjszakába nyúló szabadidősport rendezvényen a fit sportágak legkorszerűbb változataival találkozhatnak az érdeklődők.További információk az ELTE Sport Kft. honlapján és a FIT Night honlapján (fitnight.eltesport.hu)
Facebook

Központi Iroda
Cím: 1117 Budapest, Bogdánfy Ödön u.10/B 1. lépcsőfeljáró, 2. emelet
Telefon: 061-209-06-18
Email: bogdanfy@eltesport.hu

5. ELTE SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT – SPORTIRODA

Az ELTE Sportiroda célja, hogy az ELTE polgárok szabadidő- illetve versenysport tevékenységét, valamint egészségük megőrzésére irányuló erőfeszítéseit támogassa az egyetemi sport szereplőinek összefogása, az ELTE sport programjának koordinálása révén. A Sportiroda szervezeti egységének működését az ELTE Szolgáltató Központ felügyeli. 

Az ELTE Sportstratégiája itt olvasható.