AsCOLA

AsCOLA

AsCOLA EN

Az „Assessing Courses of the Online Learning Agreement (AsCOLA)” elnevezésű, Erasmus+ KA2-es partnerségi együttműködési projekt szeretne hozzájárulni az Erasmus+ program keretében megvalósuló hallgatói mobilitási tevékenységek digitalizációs folyamatainak fejlesztéséhez, valamint a mobilitások minőségének javításához.

A 2023. február elején indult projektben közreműködő konzorciumi tagok a következő bő 2 év (26 hónap) során egyetemi oktatók bevonásával feltérképezik a felsőoktatási kurzusok értékelésének jelenlegi gyakorlatát, valamint kidolgoznak egy egységes kritérium- és keretrendszert a kurzusok értékelésének szempontjairól és módszertanáról. A projekt kiemelt célkitűzéseként létrehoznak egy online platformot is, melyben lehetőség nyílik majd a mobilitás során látogatott kurzusok hallgatói értékelésére. Ezek a visszajelzések a jövőben segíthetik a hallgatókat annak eldöntésében, mely kurzusokat érdemes választaniuk a mobilitásuk során. 

Az ELTE munkatársai a felsőoktatási kurzusok értékeléséhez alkalmazott jelenlegi módszerek és eljárások feltérképezésében, egy új, egységes visszajelzésre lehetőséget adó módszertan és kérdéssor kidolgozásában, valamit a kurzusértékelő platform tesztelésében működnek közre.
 

Partnerek

Aristotle University of Thessaloniki (Görögország) – a projekt koordinátora

Eötvös Loránd Tudományegyetem (Magyarország)

Erasmus Student Network (Belgium)

European University Foundation (Luxemburg)

Risbo B.V. (Hollandia)
 

További információk

Az AsCOLA projekt hivatalos angol nyelvű honlapja