Kortárs Segítők

Kortárs Segítők

Kortárs Segítők EN
A pszichológushallgatókból álló önkéntes csoport az ELTE PPK Életvezetési Tanácsadó részeként működik. Szolgáltatásaik közös célja megkönnyíteni a hallgatótársak életét, elérni, hogy az egyetemen eltöltött éveik nyugodtan, kiegyensúlyozottan teljenek.

Kedves Hallgatótárs! Az ELTE bármelyik karán is tanulsz, várunk segítő beszélgetésre, akár a tanulmányaidról, akár valamilyen személyesebb témáról, az életed más területeit érintő kérdésekről legyen is szó. Mindannyian pszichológia szakos hallgatók vagyunk, így bizalommal fordulhatsz hozzánk. Szakmai tudásunk mellett nagy előnyünk, hogy hozzád hasonlóan mi is egyetemisták vagyunk, így sokszor hasonló problémákkal, dilemmákkal küszködünk. Programjainkkal arra törekszünk, hogy mindenki megtalálhassa bennük azt, ami a legjobban érdekli, amire leginkább szüksége lehet, ezért éppen olyan sokszínűek, mint amilyenek mindannyian vagyunk.

Sorozatestjeinken pszichológiai szempontból releváns és érdekes sorozatokat dolgozunk fel veletek együtt, megbeszélve az aktuális epizódokat, magát a sorozatot vagy az általatok és általunk felvetett kérdéseket, témákat. Célunk olyan közös beszélgetés létrehozása, amelyben mindenki találhat valami gondolatébresztőt, inspirálót. Az általunk szervezett előadásokra igyekszünk azokat az előadókat meghívni, akik számotokra releváns, hasznos, érdekes témakörökkel és kérdésekkel foglalkoznak. Önismereti társasjáték alkalmainkon lehetőségetek van közelebb kerülni másokhoz és magatokhoz egyaránt, és együtt gondolkodni olyan kérdésekről, amelyek addig is foglalkoztattak, csak nem tudtátok kivel megbeszélni, vagy éppen ellenkezőleg, korábban fel sem merültek bennetek. Identity alkalmunk – eltérően a többi játékesttől – zártabb, bensőségesebb keretek között valósul meg, kisebb létszámmal. A célunk ezzel a résztvevők közötti bizalmasabb légkör kialakítása és ezáltal mélyebb önismereti lehetőség biztosítása. A tematikus estekre minden alkalommal új, a pszichológia különböző területeihez kapcsolódó témával készülünk változatos állomásokkal, videókkal. A feladatokat, játékokat a résztvevők kis csoportokban oldják meg, így lehetőségük nyílik megosztani egymással gondolataikat, érzéseiket.

Segítőinket, programjainkat megtalálod a honlapunkon és a Kortárs facebook-oldalán. Ha segítő beszélgetésre jelentkeznél, írj nekünk bizalommal a kortars.segito@ppk.elte.hu címre. Ha pedig valami más kérdés merült fel benned, vagy egyéb észrevételed lenne, akkor keress minket az info@kortars.elte.hu címen!


Eötvös Informatikai Kör, kortárs segítő csoport

Az Informatikai Kar kortárs segítő szolgálata a kari Diáktanácsadóval szoros együttműködésben végzi munkáját. Az önkéntes hallgatói segítők számos programot szerveznek annak érdekében, hogy az IK hallgatóiból valódi közösség kovácsolódjon. Részt vesznek különféle tréningek szervezésében és megvalósításában, illetve a kar bármely hallgatója fordulhat hozzájuk, ha problémáját, kérdéseit egy tapasztalt, felsőbbéves informatikushallgatóval szeretné megbeszélni.
Honlap