Kortárs Segítők

Kortárs Segítők EN
Az ELTE Kortárs Segítő Csoport egy pszichológushallgatókból álló önkéntes csoport, amely a PPK Életvezetési Tanácsadó részeként működik. Többféle szolgáltatásunknak egy közös célja van: megkönnyíteni hallgatótársaink életét, hogy az egyetemen eltöltött éveik pont olyanok legyenek, amilyennek ők szeretnék.

Az ELTE bármelyik karán is tanulsz, várunk segítő beszélgetésre, akár a tanulmányaidról, akár valamilyen személyesebb témáról, az életed más területeit érintő kérdésekről szeretnél beszélgetni valakivel. Mindannyian pszichológia szakos hallgatók vagyunk, így bizalommal fordulhatsz hozzánk. Szakmai tudásunk mellett megvan az az előnyünk, hogy hozzád hasonlóan mi is egyetemisták vagyunk, így sokszor hasonló problémákkal, dilemmákkal nézünk szembe. Programjainkkal arra törekszünk, hogy mindenki megtalálhassa bennük azt, ami a legjobban érdekli, amire leginkább szüksége lehet, ezért éppen olyan sokszínűek, mint amilyenek ti vagytok.

Sorozatestjeinken pszichológiai szempontból releváns és érdekes sorozatokat dolgozunk fel veletek együtt, megbeszélve az aktuális epizódokat, magát a sorozatot, vagy az általatok és általunk felvetett kérdéseket, témákat. Célunk egy olyan közös beszélgetés létrehozása, amelyben mindenki találhat valami gondolatébresztőt, inspirálót. Az általunk szervezett előadásokra igyekszünk azokat az előadókat meghívni, akik olyan témakörökkel és kérdésekkel foglalkoznak, melyek számotokra is relevánsak, illetve hasznosak lehetnek. Önismereti társasjáték alkalmainkon lehetőségetek van közelebb kerülni másokhoz és magatokhoz egyaránt, és együtt gondolkodni olyan kérdésekről, amelyek eddig is foglalkoztattak, csak nem tudtátok kivel megbeszélni, vagy éppen ellenkezőleg, korábban fel sem merültek bennetek. Identity alkalmunk – eltérően a többi játékesttől – zártabb, bensőségesebb keretek között valósul meg, kisebb létszámmal. A célunk ezzel a résztvevők közötti bizalmasabb légkör kialakítása és ezáltal egy mélyebb önismereti lehetőség biztosítása. A tematikus estekre minden alkalommal új, a pszichológia különböző területeihez kapcsolódó témával készülünk változatos állomásokkal, videókkal. A feladatokat, játékokat a résztvevők kis csoportokban tudják megoldani, így lehetőségük nyílik megosztani egymással gondolataikat, érzéseiket.

Segítőinket, programjainkat megtalálod a honlapunkon és a Kortárs facebook-oldalán. Ha segítő beszélgetésre jelentkeznél, írj nekünk bizalommal a kortars.segito@ppk.elte.hu címre. Ha pedig valami más kérdés merült fel benned vagy bármilyen észrevételed lenne, akkor keress minket az info@kortars.elte.hu címen.


Eötvös Informatikai Kör, kortárs segítő csoport

Az Informatikai Kar kortárs segítő szolgálata a kari Diáktanácsadóval szoros együttműködésben végzi munkáját. Az önkéntes hallgatói segítők számos programot szerveznek annak érdekében, hogy az IK hallgatóiból valódi közösség kovácsolódjon. Részt vesznek különféle tréningek szervezésében és megvalósításában, illetve a kar bármely hallgatója fordulhat hozzájuk, ha problémáját, kérdéseit egy tapasztalt, felsőbbéves informatikushallgatóval szeretné megbeszélni.
Honlap >>>