Kortárs Segítők

Kortárs Segítők EN
Az ELTE Kortárs Segítőcsoport egy pszichológushallgatókból álló önkéntes csoport, amely a PPK Életvezetési Tanácsadó részeként működik.Többféle szolgáltatásunknak egy közös célja van: megkönnyíteni a hallgatótársaink életét, hogy az egyetemen eltöltött éveik pont olyanok legyenek, amilyennek ők szeretnék. 

Az ELTE bármelyik karán is tanulsz, várunk segítőbeszélgetésre, akár a tanulmányaidról, akár valamilyen személyesebb témáról, az életed más területeit érintőkérdésekről szeretnél beszélgetni valakivel. Mindannyian pszichológia szakos hallgatók vagyunk, így bizalommal fordulhatsz hozzánk. Szakmai tudásunk mellett megvan az az előnyünk, hogy Hozzád hasonlóan mi is egyetemisták vagyunk, így sokszor hasonlóproblémákkal, dilemmákkal nézünk szembe. 

Programjainkkal arra törekszünk, hogy mindenki megtalálhassa bennük azt, ami a legjobban érdekli, amire leginkább szüksége lehet – ezért éppen olyan sokszínűek, mint amilyenek Ti vagytok. Filmklubjainkon érdekes régi filmekkel és az azt követőközös beszélgetéssel járunk körbe egy-egy pszichológiai témát – népszerűbbeket és jobban elfelejtetteteket egyaránt –, amiket úgy választunk ki, hogy mindenki találhasson benne valami gondolatébresztőt, valami inspirálót: valamit, amit magával vihet.

Önismereti társasjáték-alkalmainkon lehetőségetek van közelebb kerülni másokhoz (és magatokhoz egyaránt), és olyan kérdésekről együtt gondolkodni, amik eddig is foglalkoztattak, csak nem tudtátok kivel megbeszélni, vagy éppen ellenkezőleg, korábban fel sem merültek bennetek.

Identity alkalmunk – eltérően a többi játékesttől – zártabb, bensőségesebb keretek között valósul meg, kisebb létszámmal. A célunk ezzel a résztvevők közötti bizalmasabb légkör és ezáltal egy mélyebb önismereti lehetőség biztosítása. 

A tematikus estekre minden alkalommal új, a pszichológia különbözőterületeihez kapcsolódótémával készülünk változatos állomásokkal, videókkal. A feladatokat, játékokat a résztvevők kis csoportokban tudják megoldani, így lehetőségük nyílik megosztani egymással gondolataikat, érzéseiket.  

Segítőinket, programjainkat megtalálod itt a honlapunkon és a Kortárs facebook-oldalán. Ha segítőbeszélgetésre jelentkeznél, írj nekünk bizalommal a kortars.segito@ppk.elte.hu címre. Ha pedig valami más kérdés merült fel benned vagy bármilyen észrevételed lenne, akkor keress minket az info@kortars.elte.hu címen


Az Informatikai Kar kortárs segítő szolgálata a kari Diáktanácsadóval szoros együttműködésben végzi munkáját. Az önkéntes hallgatói segítők számos programot szerveznek annak érdekében, hogy az IK hallgatóiból valódi közösség kovácsolódjon. Részt vesznek különféle tréningek szervezésében és megvalósításában, illetve a kar bármely hallgatója fordulhat hozzájuk, ha problémáját, kérdéseit egy tapasztalt, felsőbbéves informatikushallgatóval szeretné megbeszélni.

http://eik.inf.elte.hu