Spin-off cégek

Spin-off cégek

Az egyetem technológia-transzfer tevékenységének eredményeként az ELTE-hez jelenleg tizennégy spin-off vállalkozás kapcsolódik. A vállalkozásokkal kapcsolatban bővebb információt nyújt Erdei Balázs, az Innovációs Központ innovációs menedzsere. 

ELTE Soft Nonprofit Kft. 

A 2008-ban alapított társaság stratégiai területe az informatikai, műszaki fejlesztés, nagy innováció tartalmú feladatok elvégzése, amelyek a műszaki fejlesztéstől a szoftver termékfejlesztésig terjednek. A cég küldetése, hogy támogassa az ELTE-t, hogy az infokommunikációs szoftvertechnológia kutatás vezető hazai oktató-fejlesztő centruma legyen.  
Kapcsolat: Gábori László
E-mail: lgabori@elte.hu
Tovább a cég honlapjára

Immunogenes Kft. 

A 2007-ben alapított cég fókuszában a géntechnológia áll: az Immunogenes olyan transzgenikus, azaz genetikailag módosított állatokat hozott létre, amelyek révén a jelenleginél sokkal gyorsabban és gazdaságosabban állíthatók elő ellenanyagok. A nemzetközi szabadalommal védett, innovatív technológia nem-kizárólagos hasznosítását 2014-ben a japán Kyowa Hakko Kirin vásárolta meg annak érdekében, hogy terápiás monoklonális ellenanyagokat fejlesszenek. Kutatási együttműködésekben (pl. MTA KOKI, MTA TTK, Szegedi Tudományegyetem, New York University, Semmelweis Egyetem) kutatási, diagnosztikai és terápiás ellenanyagokat fejlesztenek olyan antigének ellen, amelyekkel szemben a korábbi próbálkozások sikertelenek voltak. A cég korábban bekerült "A 100 legérdekesebb magyar innováció" kiadványba is. 
Kapcsolat: Kacskovics Imre
E-mail:imre.kacskovics@immunogenes.com
Tovább a cég honlapjára

ESTRATO Kutató és Fejlesztő Kft.

EvolVeritas Biotechnológiai Kft. 

Colleyeder Szoftverfejlesztő Szolgáltató Kft. 

Velgene Biotechnológiai Kutató Kft.

Argus Cognitive

Diagnosticum Gyártó és Forgalmazó Zrt.

Datalyze Research Kft.

A multidisziciplináris tagokból (szociológus, matematikus, pszichológus, adatelemző, marketing szakember) álló társasáf adatalapú elemzésekkel támogatja a legnagyobb hazai márkák stratégiai és kommunikációs döntéseit, innovatív online, social media alapú és big data-megoldásokkal.
Kapcsolat: Sütő Anna
E-mail: hello@datalyze.eu
Tovább a cég honlapjára

Vellab Biotech Kft.

CollMot Robotikai Kutató-fejlesztő Kft.

Motorpharma Kft.

Entremo Kft.

BioPhys-Concepts Biofizikai Kutató és Fejlesztő Kft.