Hallgatói befizetések

Hallgatói befizetések

Hallgatói befizetések
A befizetések módjáról hallgatóink elsősorban a Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Iroda weboldalán (röviden: Q-tér) tájékozódhatnak. Amennyiben befizetéssel/egyéb pénzügyeivel kapcsolatos problémája, kérdése van, a Q-tér weboldalán az Elektronikus ügyintézés/Pénzügy menüpontban, a megfelelő témában kezdeményezhet a Quaestura Irodával elektronikus ügyintézést. A bejelentésekre munkanapokon – munkaidőben – a bejelentések érkezési sorrendjében válaszolunk.

A befizetések teljesítésére több lehetősége van: 

ÁTUTALÁS NEPTUN-GYŰJTŐSZÁMLA EGYENLEGÉRE

Az önköltségi és egyéb, a tanulmányokhoz kötődő esetleges díjak befizetése a Neptun rendszerben történik. A hallgató felvételét követően automatikusan hozzáféréssel fog rendelkezni az ún. egyéni gyűjtőszámlához, ami egy „virtuális hallgatói bankszámla”. A gyűjtőszámlára csak bankszámlaszámról, átutalással lehet befizetni, egyéb módon, például banki készpénzes befizetéssel, postai úton történő csekkbefizetéssel nem lehet. 

Az ELTE gyűjtőszámlájára indított átutalással feltöltheti Neptun-egyenlegét, ahonnan második lépésben – megfelelő fedezet esetén – egy tartozás lejártakor a rendszer automatikusan levonja az összeget. Személyes gyűjtőegyenlegén tetszőleges összeget tarthat a hallgatói jogviszony ideje alatt. Amennyiben több pénz halmozódott fel a neptunos gyűjtőszámlán, és már nincs szüksége az egyenlegén maradt összegre, annak visszautalását bármikor egy gombnyomással kezdeményezheti. Az átutalás indítása és az összeg Neptun-egyenlegére történő megérkezése közti átfutási idő 1-2 munkanap, tehát ez az opció nem kínál azonnali befizetést

Kedvezményezett neve: Eötvös Loránd Tudományegyetem
Kedvezményezett bankszámlaszáma: 10032000-01426201-01120008
Közlemény*: NK-neptunkód

(Ha például az Ön neptunkódja ABC123, akkor a közlemény (idézőjelek nélkül): „NK-ABC123”.)
Összeg: az átutalni kívánt tetszőleges összeg

Elrontott közlemény esetén az átutalt összeg nem kerül automatikusan a személyes gyűjtőegyenlegére. Ilyen esetben kérjük, indítson Nem beérkezett befizetés reklamációja típusú ügyet a banki átutalási bizonylat képének feltöltésével (melyen jól látható az utalás dátuma, tehát a banki könyvelés napja, a bankszámlaszám, amire utalt, illetve amiről érkezett az utalás, név, valamint a megadott közlemény).

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS 

A Neptun felületén a „bankkártyás fizetés" gomb megnyomásával a Neptun weboldala az OTP Bank SimplePay felületére irányítja a hallgatót. Bankkártyás fizetéssel tartozásait azonnal rendezni tudja (0-24h). Az online bankkártyás fizetés biztonságát az OTP Mobil SimplePay fizetési rendszer biztosítja. 

ÁTUTALÁS KÖZVETLENÜL AZ ELTE FŐSZÁMLÁJÁRA 

Intézmény/cég is befizetheti a hallgató tanulmányaihoz kötődő díjakat. A hallgató külön kérelmére számlát állítunk ki a befizető cég nevére. Céges számlaigényét előzetesen a Neptunban szükséges regisztrálnia, és ebben az esetben kizárólag az ELTE főszámlájára történő átutalással lehet a tartozásokat teljesíteni.  

Kedvezményezett neve: Eötvös Loránd Tudományegyetem
Kedvezményezett bankszámlaszáma: 10032000-01426201-00000000
Közlemény: a számla megjegyzés mezőjében található pontos kód
Összeg: a számlán szereplő pontos összeg