Hallgatói befizetések

Hallgatói befizetések

A befizetések módjáról hallgatóink elsősorban a Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Iroda weboldalán (röviden: Q-tér) tájékozódhatnak. Amennyiben befizetéssel/egyéb pénzügyeivel kapcsolatos elakadása, kérdése van, az alábbi menüpontokba írhat bejelentést a Q-tér weboldalán: Nem beérkezett befizetés, Egyéb pénzügyi kérdés, Számlázás. A bejelentésekre munkanapokon – munkaidőben – a bejelentések érkezési sorrendjében válaszolunk. 

A befizetések teljesítésére több lehetősége van: 

ÁTUTALÁS NEPTUN-GYŰJTŐSZÁMLA EGYENLEGÉRE

Az önköltségi és egyéb, a tanulmányokhoz kötődő esetleges díjak befizetése a Neptun rendszerben történik. A hallgató felvételét követően automatikusan hozzáféréssel fog rendelkezni az ún. egyéni gyűjtőszámlához, ami egy „virtuális hallgatói bankszámla”. A gyűjtőszámlára csak bankszámlaszámról, átutalással lehet befizetni, egyéb módon, például banki készpénzes befizetéssel, postai úton történő csekkbefizetéssel nem lehet. 

Az ELTE gyűjtőszámlájára indított átutalással feltöltheti Neptun-egyenlegét, ahonnan második lépésben – megfelelő fedezet esetén – egy tartozás lejártakor a rendszer automatikusan levonja az összeget. Személyes gyűjtőegyenlegén tetszőleges összeget tarthat a hallgatói jogviszony ideje alatt. Amennyiben több pénz halmozódott fel a neptunos gyűjtőszámlán, és már nincs szüksége az egyenlegén maradt összegre, annak visszautalását bármikor egy gombnyomással kezdeményezheti. 

Az átutalás indítása és az összeg Neptun-egyenlegére történő megérkezése közti átfutási idő 1-2 munkanap, tehát ez az opció nem kínál azonnali befizetést! 

ELTE gyűjtőszámla: 10032000-01426201-01120008
Kötelező közlemény: „NK-saját Neptun-kód” pl.: NK-ABC123

Q-tér

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS 

A Neptun felületén a „bankkártyás fizetés" gomb megnyomásával a Neptun weboldala az OTP Bank SimplePay felületére irányítja a hallgatót.

Bankkártyás fizetéssel tartozásait azonnal rendezni tudja (0-24h). Az online bankkártyás fizetés biztonságát az OTP Mobil SimplePay fizetési rendszer biztosítja. 

Q-tér

ÁTUTALÁS KÖZVETLENÜL AZ ELTE FŐSZÁMLÁJÁRA 

Intézmény/cég is befizetheti a hallgató tanulmányaihoz kötődő díjakat. A hallgató külön kérelmére számlát állítunk ki a befizető cég nevére. Céges számlaigényét előzetesen a Neptunban szükséges regisztrálnia, és ebben az esetben kizárólag az ELTE főszámlájára történő átutalással lehet a tartozásokat teljesíteni.  

ELTE főszámla: 1003 2000 0142 6201 0000 0000
Kötelező közlemény: a számla megjegyzés mezőjében található pontos kód

Q-tér