Erasmus+ App

Megújult az Erasmus+ App

Megújult az Erasmus+ App

Már letölthető a megújult Erasmus+ App, melyet online eseményen mutattak be az Európai Bizottság, a felsőoktatás képviselői és hallgatók bevonásával 2021. január 28-án.

Az új Erasmus+ App biztosítja, hogy Európa-szerte a hallgatók egy helyről, széleskörű tájékoztatást kapjanak az Erasmus+ program keretében megvalósuló mobilitási lehetőségekről és a mobilitáshoz kapcsolódó eszközökről, szolgáltatásokról.

Az applikációt létrehozó nemzetközi, innovatív projektben az ELTE konzorciumvezető szerepet vállalt, együttműködve a European University Foundation és az Erasmus Student Network szervezetekkel.

Az Erasmus + App a European Student Card Initiative kezdeményezés központi elemeként, mobilalkalmazáson keresztül elérhető, ún. online egyablakos ügyintézést biztosít a hallgatók számára, hogy a mobilitási időszakukkal kapcsolatos összes – tartózkodásuk előtt, alatt és után felmerülő – adminisztratív lépést könnyen elérjenek és teljesíteni tudjanak. Az App lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy minden szükséges információt megtaláljanak ahhoz, hogy minél magasabb színvonalú mobilitási tapasztalatokat szerezhessenek külföldön.

A pályázat és a projekt általános célkitűzései az Erasmus+ mobilalkalmazás és annak elérhető asztali verziójának fejlesztése olyan formában, hogy azok a már fent említett egyetlen belépési ponttá váljanak a felsőoktatási hallgatók számára, valamint széleskörű tájékoztatást nyújtsanak az Erasmus+ mobilitási pályázattípus többi célcsoportja (szakképzésben tanulók, ifjúsági terület képviselői) részére.

Az Erasmus+ App számos, a mobilitási időszak sikeres teljesítéséhez szükséges információt és szolgáltatást kínál a felhasználók számára:

  • Strukturált információk az Erasmus+ program keretében elérhető mobilitási lehetőségekről
  • A felhasználókat a mobilitás különböző fázisain átvezető „Mobilitási Lépések” könnyen elérhető, célcsoportra szabott megjelenítése
  • Tippek, események, történetek, kedvezmények: hasznos információk más felhasználóktól, felsőoktatási intézményektől és hallgatói szervezetektől
  • Rendszerüzenetek és értesítések a kapcsolódó hallgatói szolgáltatások felől
  • Digitális pályázás lehetőségének biztosítása az App-on keresztül az Erasmus+ tanulmányi mobilitáson résztvevők számára
  • Digitális Európai Hallgatói Kártya generálása az App-on keresztül

További információk a projekthonlapon érhetők el: hello.erasmusapp.eu