Gólyatáborok, Orientációs napok

Gólyatáborok, Orientációs napok

Orientációs Napok – Állam- és Jogtudományi Kar
1053 Budapest, Egyetem tér 1–3., 1053 Budapest, Kecskeméti utca 10–12.
2019. szeptember 2–4.
Bővebben

Gólyatábor – GTI
Balatonlelle
2019. augusztus 23–26. 
Facebook

Gólyatábor – BGGyK
Balatonlelle
2019. augusztus 23–26. 
Facebook

Gólyatábor – BTK
Balatonlelle
2019. augusztus 27–30.
Facebook

Gólyatábor – Informatikai Kar
A helyszín titkos
2019. augusztus 22–27. 
Facebook

Gólyatábor – Pedagógiai és Pszichológiai Kar
A helyszín titkos
2019. augusztus 21–25. 
Facebook

Gólyatábor – Tanító- és Óvóképző Kar
Bodajk
2019. szeptember 1–4. 
Facebook

Gólyatábor – Társadalomtudományi Kar
Pusztafalu
2019 augusztus 29 – szeptember 1. 
Facebook

Gólyatábor – Természettudományi Kar (TéTékás GT)
Varbóc, Égervölgye Nemzetközi Ifjúsági Tábor és Központ
2019. augusztus 21–26.
Honlap
Facebook

Gólyahét – Savaria Egyetemi Központ
2019. szeptember 1–5.
További információk hamarosan

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy kizárólag a fenti listában szereplő rendezvények tartoznak az ELTE újonnan felvett hallgatóinak integrációját szolgáló programjai (gólyatáborok és orientációs napok) közé. Az érintett hallgatók számára esetlegesen meghirdetett egyéb események nem az ELTE rendezvényei, azok programját az Egyetem vezetése nem hagyta jóvá.

2015-ben megújultak az Eötvös Loránd Tudományegyetem gólyatáborai. Az Egyetem vezetése a Hallgatói Önkormányzattal közösen részletesen megvizsgálta a gólyatáborok korábbi szervezési gyakorlatát, majd hosszú távú erőszak-megelőzési, áldozatsegítési koncepciót dolgozott ki. A stratégiai lépéseket pszichológus, kriminológus, szociológus kollégák, civil szervezetek és a Hallgatói Önkormányzat aktív közreműködésével állították össze. Döntés született arról is, hogy az Állam- és Jogtudományi Kar orientációs napokat tart.

A gólyatáborok és orientációs napok szervezésére már 2015-től szabályzat vonatkozik, amely részletesen kitér a felelősségi viszonyokra, a programok tartalmi megkötéseire, valamint a szervezési, lebonyolítási feladatokra. A szabályzat szerint fokozott figyelmet kell fordítani valamennyi résztvevő testi épségének, egészségének megóvására, emberi méltóságának, önrendelkezési jogának tiszteletben tartására, a Hallgatói Önkormányzat ezért az idei évben is érzékenyítő tréninget szervez a gólyatáborok szervezői számára.

A gólyatábori program tartalmi elemeinek meghatározása és lebonyolítása a Hallgatói Önkormányzat feladata és felelőssége. A részletes programtervet és a közreműködő személyeket azonban a Kar vezetésének előzetesen jóvá kell hagynia, az ELTE etikai normáinak betartásáért és betartatásáért a Hallgatói Önkormányzat felel. A felsőoktatási törvény közeljövőben várható módosításának megfelelően a gólyatáborok szervezéséért és a biztonságért az Egyetem alkalmazásában álló főszervező személyesen felel majd.

Az egységes szabályozás szerint a gólyatábori programokban nem szerepelhetnek olyan feladatok, amelyek keretében a résztvevők alkoholt fogyasztanak, vagy amelyek szexualitásra vonatkozó utalást tartalmaznak. Az erőszak-megelőzési és áldozatsegítési koncepció, a kutatás, valamint a gólyatáborokra és orientációs napokra vonatkozó szabályzat is azt mutatja, hogy az ELTE az erőszak minden formáját határozottan elutasító, a nemek egyenlőségét valló, befogadó és toleráns intézményi környezetet biztosít valamennyi hallgatója, oktatója és dolgozója számára.