Gólyatáborok, orientációs napok

Gólyatáborok, Orientációs Napok

Gólyatáborok, Orientációs Napok

Állam- és Jogtudományi Kar (Orientációs Napok)
1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.
Részletek

Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar
2023. szeptember 2–5., Zánka
Részletek 

Bölcsészettudományi Kar
2023. szeptember 2–5., Zánka
Részletek
Tájékoztató nap gólyáknak

Gazdaságtudományi Kar 
alap- és mesterszakos elsőéveseknek egyaránt
2023. szeptember 2–5., Zánka
Részletek 

Informatikai Kar
2023. augusztus 26–30., Fonyódliget
Részletek

Pedagógiai és Pszichológiai Kar
2023. augusztus 26–30., helyszín: meglepetés
Részletek

Tanító- és Óvóképző Kar
2023. szeptember 2–5., Zánka
Részletek

Társadalomtudományi Kar
2023. szeptember 2–5., Zánka
Részletek

Természettudományi Kar (Orientációs Napok)
2023. szeptember 6–9., Lágymányosi Campus
Részletek hamarosan

Savaria Egyetemi Központ (Gólyafelkészítő Hét)
A szombathelyi képzési helyszínre felvételt nyert hallgatóknak szervezett tájékoztató programsorozat.
Szombathely, 2023. augusztus 29. – szeptember 1.
Részletek

Információs Nap – tájékoztató speciális szükségletű gólyáknak (SHÜTI)
Jelentkezés: 2023. augusztus 20-ig
Bővebben


Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy kizárólag a fenti listában szereplő rendezvények tartoznak az ELTE újonnan felvett hallgatóinak integrációját szolgáló programjai (gólyatáborok és orientációs napok) közé. Az érintett hallgatók számára esetlegesen meghirdetett egyéb események nem az ELTE rendezvényei, azok programját az Egyetem vezetése nem hagyta jóvá.

2015-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezetése és Hallgatói Önkormányzata új stratégiát dolgozott ki az Egyetem gólyatáborai és orientációs napjai számára. Az ekkor kialakított szabályzat részletesen kitér a felelősségi viszonyokra, a programok tartalmi megkötéseire, valamint a szervezési, lebonyolítási feladatokra. 

A gólyatábori program tartalmi elemeinek meghatározása és lebonyolítása a Hallgatói Önkormányzat feladata és felelőssége. A részletes programtervet és a közreműködő személyeket azonban a Kar vezetésének előzetesen jóvá kell hagynia, az ELTE etikai normáinak betartásáért és betartatásáért a Hallgatói Önkormányzat, a gólyatáborok szervezéséért és a biztonságért az Egyetem alkalmazásában álló főszervező felel.

Az egységes szabályozás szerint a gólyatábori programokban nem szerepelhetnek olyan feladatok, amelyek keretében a résztvevők alkoholt fogyasztanak, vagy amelyek szexualitásra vonatkozó utalást tartalmaznak. Az erőszak-megelőzési és áldozatsegítési koncepció, a kutatás, valamint a gólyatáborokra és orientációs napokra vonatkozó szabályzat is azt mutatja, hogy az ELTE az erőszak minden formáját határozottan elutasító, a nemek egyenlőségét valló, befogadó és toleráns intézményi környezetet biztosít valamennyi hallgatója, oktatója és dolgozója számára. Az előkészületek során, valamint a rendezvények ideje alatt is kiemelt figyelmet fordítunk az egészségügyi szabályok betartására és betartatására.