Gólyatáborok, orientációs napok

Gólyatáborok, Orientációs Napok

Gólyatáborok, Orientációs Napok

Állam- és Jogtudományi Kar (Orientációs Napok)
2024. szeptember 2–4.
2024. szeptember 5. (jogász levelező)
1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.
Részletek

Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar
hamarosan

Bölcsészettudományi Kar
hamarosan

Gazdaságtudományi Kar
hamarosan

Informatikai Kar
hamarosan

Pedagógiai és Pszichológiai Kar
2024. szeptember 4–8.
Részletek

Tanító- és Óvóképző Kar
hamarosan

Társadalomtudományi Kar
hamarosan

Természettudományi Kar (Orientációs Napok)
hamarosan

Savaria Egyetemi Központ (Gólyafelkészítő Hét)
A szombathelyi képzési helyszínre felvételt nyert hallgatóknak szervezett tájékoztató programsorozat.
2024. augusztus 28–31.
Bővebben

Információs Nap – tájékoztató speciális szükségletű gólyáknak (SHÜTI)
Jelentkezés: 2024. augusztus 22-ig
Bővebben


Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy kizárólag a fenti listában szereplő rendezvények tartoznak az ELTE újonnan felvett hallgatóinak integrációját szolgáló programjai (gólyatáborok és orientációs napok) közé. Az érintett hallgatók számára esetlegesen meghirdetett egyéb események nem az ELTE rendezvényei, azok programját az Egyetem vezetése nem hagyta jóvá.

2015-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezetése és Hallgatói Önkormányzata új stratégiát dolgozott ki az Egyetem gólyatáborai és orientációs napjai számára. Az ekkor kialakított szabályzat részletesen kitér a felelősségi viszonyokra, a programok tartalmi megkötéseire, valamint a szervezési, lebonyolítási feladatokra. 

A gólyatábori program tartalmi elemeinek meghatározása és lebonyolítása a Hallgatói Önkormányzat feladata és felelőssége. A részletes programtervet és a közreműködő személyeket azonban a Kar vezetésének előzetesen jóvá kell hagynia, az ELTE etikai normáinak betartásáért és betartatásáért a Hallgatói Önkormányzat, a gólyatáborok szervezéséért és a biztonságért az Egyetem alkalmazásában álló főszervező felel.

Az egységes szabályozás szerint a gólyatábori programokban nem szerepelhetnek olyan feladatok, amelyek keretében a résztvevők alkoholt fogyasztanak, vagy amelyek szexualitásra vonatkozó utalást tartalmaznak. Az erőszak-megelőzési és áldozatsegítési koncepció, a kutatás, valamint a gólyatáborokra és orientációs napokra vonatkozó szabályzat is azt mutatja, hogy az ELTE az erőszak minden formáját határozottan elutasító, a nemek egyenlőségét valló, befogadó és toleráns intézményi környezetet biztosít valamennyi hallgatója, oktatója és dolgozója számára. Az előkészületek során, valamint a rendezvények ideje alatt is kiemelt figyelmet fordítunk az egészségügyi szabályok betartására és betartatására.