Hungarian Startup University Program (HSUP)

Hungarian Startup University Program (HSUP)

Aktuális információk – Indul a HSUP 2022/2023. 2. félév!

Az őszi félév sikeres lezárása után indul a második félév Magyarország első felsőoktatási szintű e-learning startup kurzusában, a Hungarian Startup University Programban.

A hallgatók által az első félév végén benyújtott one-pagerek alapján a programban résztvevő egyetemek szakmai zsűrijei kiválasztották azokat az ötletgazdákat, akik ösztöndíjjal dolgozhatnak tovább vállalkozási ötletükön a második félévben, azok a hallgatók pedig, akik nem jutottak tovább ötletgazdaként, a nyertesek köré szerveződő csapatokban (szintén ösztöndíjjal) vagy egyénileg is továbbléphetnek a kurzus következő szakaszára. A csapatok kialakítását matchmaking rendezvények segítik, a félév során pedig szakértő mentorok segítik a hallgatók munkáját.

A félév végére a csapatok vállalkozási ötletüket és az elkészült MVP-t (leggyorsabban elkészíthető változatot) akár befektetők előtt is bemutathatják.

A kurzus 2. féléve HSUP II. Hungarian Startup University Program néven 2023.01.20-tól érhető el a Neptunban.

Fontos! 
  • Csak azok a hallgatók vehetik fel a második félévet, akik az elsőt sikeresen teljesítették: benyújtották a startup ötletüket tartalmazó one-pagert és legalább 2-es érdemjegyet szereztek.
  • A HSUP e-learning felületre való belépéshez ismételten egy linket kapnak majd a hallgatók, de ehhez legkésőbb február 3. 12:00-ig fel kell venni a 2. félévi kurzust a Neptunban; az ennél később beérkezett jelentkezéseket nem tudjuk figyelembe venni!
  • A második félévet csapatban vagy egyénileg is el lehet végezni; ha valaki a február végéig tartó matchmaking során nem kerül csapatba, de egyénileg nem szeretné folytatni a kurzust, a tárgyfelvételi időszak utolsó napjáig (március 3.) leadhatja a Neptunban a kurzust, ellenkező esetben (ha nem teljesíti a félévet, tehát nem végzi el a modulokat stb.), az elhagyott tanegységnek fog számítani.

Kurzusinformációk (2022/2023-as tanév)

Adatkezelési tájékoztató