Hungarian Startup University Program (HSUP)

Hungarian Startup University Program (HSUP)

Aktuális információk (2022/2023-as tanév)

A Hungarian Startup University Program (HSUP) célja a hazai egyetemisták megismertetése az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és különösen a startupok működésével. A program egy kétféléves e-learning tárgy, amelynek első félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba, míg a második félévben egy vállalkozás felépítésével kapcsolatos gyakorlati tudást lehet elsajátítani egy új, közös oktatási platformon keresztül.

A központilag rendelkezésre álló HSUP információk és támogatás mellett az ELTE tapasztalt innovációs-szakmai mentorokkal, célzott inkubációs programmal, személyre szabott tanácsadással segíti a kurzuson résztvevőket.

A kétféléves képzésre az ELTE bármely karának hallgatója jelentkezhet képzési szinttől függetlenül. A program egyetemi tárgyként indul, azaz annak elvégzéséért kredit kapható. Az első félév végén a modulzáró vizsgák mellett a hallgatók vállalkozási ötletükről onepagert készítenek, majd a második félévtől csapatban dolgoznak egy kiválasztott üzleti ötleten, valamint ösztöndíjban is részesülhetnek. A második félévet is sikeresen teljesítő hallgatók vállalkozási ötletüket és az elkészült MVP-t (leggyorsabban elkészíthető változatot) akár befektetők előtt is bemutathatják. A program inkubátorok, üzleti angyalok és kockázati tőkealapok vezetői előtti megmérettetéssel zárul.

Figyelem! Azon hallgatók, akik egy korábbi tanévben:
a) egy másik felsőoktatási intézmény hallgatójaként már sikeresen (pozitív érdemjeggyel) teljesítették a tárgyat, ismételt teljesítésre nem kapnak lehetőséget, vagy
b) az ELTE-n folytatott képzésük alatt felvették a tárgyat, viszont érdemjegyet nem szereztek – így elhagyott tanegységnek számított a tárgy –, vagy pedig elégtelen érdemjegyet szereztek, csak abban az esetben vehetik fel újra a kurzust, amennyiben leadnak egy kérvényt, amelyben részletesen indokolják azt a vis maior helyzetet, ami miatt nem tudták a korábbi félévben sikeresen teljesíteni a programot.
A kérvényt a hsup@elte.hu címre kell elküldeni, amely egyéni elbírálás alapján kerül jóváhagyásra.
Amennyiben a kérvény elutasításra kerül, abban az esetben a Tanulmányi Hivatallal együttműködve történik meg a kurzusleadás.