PADMICA

PADMICA

PADMICA EN

A PADMICA (Scalable and low-resource Preparation And Debriefing Modules for students’ Intercultural Competence development Abroad) elnevezésű, Erasmus+ KA2-es partnerségi együttműködési projekt célja a mobilitás előtt álló hallgatók interkulturális felkészítése és a mobilitás utánkövetése, tréning modulok fejlesztésével.

A 2023 novemberében indult projekt konzorciumi tagjai a következő három év során olyan tréningeket és azok hatékony megvalósítását előmozdító módszertanokat dolgoznak ki, amelyek segítik a kiutazó hallgatók interkulturális felkészítését. Emellett a felsőoktatási intézmények nemzetközi irodáinak munkatársait, valamint oktatóit is támogatják egy ún. képzők képzése („train-the-trainer”) modul kifejlesztésével abban, hogy ők is részt vállalhassanak a kiutazó hallgatók interkulturális fejlesztésében, valamint a mobilitás utánkövetésében.

Az ELTE szakértői elsősorban a kutatási tevékenységekben közreműködnek; a hallgatói felkészítés és utánkövetés előkészítéseként a szakirodalmi áttekintésben, illetve a tréning modulok fejlesztésében vállalnak szerepet a többi partnerrel együtt.

A projekt szakmai megvalósításában a Pedagógiai és Pszichológiai Kar Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Intézet munkatársai közreműködnek: Dr. Nguyen Luu Lan Anh egyetemi tanár és Dr. Kovács Mónika habilitált egyetemi docens.
 

Partnerek

Ghent University (Belgium) – a projekt koordinátora

Eötvös Loránd Tudományegyetem (Magyarország)

European University Foundation (Luxemburg)

University of Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines (Franciaország)

University of Marburg (Németország)

University of Porto (Portugália)
 

További információk

A PADMICA projekt hivatalos angol nyelvű honlapja