ELTE "Eötvös" Művészeti Együttes

ELTE „Eötvös” Művészeti Együttes

ELTE „Eötvös” Művészeti Együttes EN
A szabadidő tartalmas eltöltéséhez kiváló lehetőséget nyújt az „Eötvös” Művészeti Együttes. Három művészeti csoportja a Bartók Béla Énekkar, az Egyetemi Koncertzenekar  és a Néptáncegyüttes.

Cím: ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégium (1118 Budapest, Dayka Gábor u. 4.)
Telefon: +36-30-275-1905
E-mail: info@zene.elte.hu
Művészeti igazgató: Kovács László Liszt-díjas kiváló művész

A Bartók Béla Énekkar és az Egyetemi Koncertzenekar

Énekelj és zenélj tovább, ha korábban is énekeltél kórusban vagy vonós hangszeren tanultál zeneiskolában! Ha eddig csak vágytál ilyesmire, akkor is jelentkezz mielőbb! Az együttesben az együtt zenélés élményén túl egy összetartó, gazdag hagyománnyal rendelkező egyetemi közösség tagjává válhatsz.

Az énekkar 75 éves, a zenekar 65 éves múltra tekint vissza. Tagjai az ELTE jelenlegi, valamint volt hallgatói és oktatói. A repertoárban a barokk, a bécsi klasszika, a romantika és a kortárs zene reprezentatív alkotásai, a capella művek, oratóriumok, valamint könnyűzenei művek egyaránt szerepelnek. Az együttest idén is rengeteg csodás mű, káprázatos koncertek várja, többek között a Zeneakadémia Nagytermében. A komolyzene fellegvárában legutóbb Verdi Requiemjét, Mendelssohn Éliás című oratóriumát, valamint Orff Carmina Buranáját adták elő.

Az együttes koncertezett Európa szinte valamennyi országban, több alkalommal vendégszerepelt az USA-ban és a Közel-Keleten. Korábban nagy sikerű hangversenyt adott a bécsi Musikvereinsaal nagytermében, 2014 májusában egyhetes svájci turnén vett részt, legutóbbi turnéja során Kínában adott négy koncertet. Évente több alkalommal szervez zenei felkészítő tábort.

Facebook

A Néptáncegyüttes

A számos minősítéssel jeleskedő együttes a 2011-es és a 2012-es ajkai Bakony Néptáncfesztiválon szerzett különdíjat, illetve több külföldi turné során bizonyított már. A csoport nem csak Európa legtöbb országában turnézott már (Olaszországban, Franciaországban, Görögországban, Törökországban, Horvátországban, Makedóniában, Lengyelországban stb.), de eljutott egészen Kínáig is.

Az együttes két csoporttal (utánpótlás és nagyegyüttes) működik, így a teljesen kezdők is elsajátíthatják a néptánc alapjait, a haladók pedig továbbképezhetik magukat. 

Bővebb információ
Facebook

Jelentkezz most!
Jelentkezésedet e-mailen várjuk.
A jelentkezésében tüntesd fel neved, telefonszámod és azt, hogy melyik együttesi csoportba jelentkezel. A zenekarba csak vonósok jelentkezését várjuk.