ELTE "Eötvös" Művészeti Együttes

ELTE „Eötvös” Művészeti Együttes

ELTE „Eötvös” Művészeti Együttes EN
Az ELTE hallgatóinak számára kiváló kulturális elfoglaltságot biztosít az ELTE Művészeti Együttese: a Bartók Béla Énekkar, az Egyetemi Koncertzenekar és a Néptáncegyüttes.

Cím: ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégium, 1118 Budapest, Dayka Gábor u. 4.
Telefon: +36-30-275-1905
E-mail: info@zene.elte.hu
Művészeti igazgató: Kovács László Liszt-díjas kiváló művész

Folytassa nálunk a zenélést, ha eddig is énekelt kórusban, vagy zeneiskolában tanult! Ha csak vágyott ilyesmire, akkor is jelentkezzen mielőbb!

A Bartók Béla Énekkar és az Egyetemi Koncertzenekar

Az énekkar több mint 70 éves, a zenekar több mint 60 éves múltra tekinthet vissza, tagjai az ELTE jelenlegi, valamint volt hallgatói és oktatói. Az együttes repertoárján a barokk, a bécsi klasszika, a romantika és a kortárs zene reprezentatív alkotásai, a capella művek, oratóriumok, valamint könnyűzenei művek egyaránt szerepelnek. Az együttes koncertezett Európa szinte valamennyi országában, több alkalommal vendégszerepelt az USA-ban és a Közel-Keleten. Korábban nagy sikerű hangversenyt adott a bécsi Musikvereinsaal nagytermében, 2014 májusában egyhetes svájci turnén vett részt, és Kínában is adott koncerteket. Évente több alkalommal szervez zenei felkészítő tábort. Az együttesben az együtt zenélés élményén túl összetartó, gazdag hagyománnyal rendelkező összegyetemi közösség tagjává válhat. 
Facebook

A Néptáncegyüttes

Az ELTE Néptáncegyüttes 1957-ben alakult, és több fesztiválon szerzett különdíjat, illetve külföldi turnék során bizonyított már. A csoport nem csak Európa legtöbb országában turnézott (Olaszországban, Franciaországban, Görögországban, Törökországban, Horvátországban, Makedóniában, Lengyelországban stb.), de eljutott egészen Kínáig is. Az együttes két csoporttal (utánpótlás és nagyegyüttes) működik, így a teljesen kezdők is elsajátíthatják a néptánc alapjait, a haladók pedig továbbképezhetik magukat. Az együttes művészeti vezetője Taba Csaba

Az együttes honlapja
Facebook

Zenéljen táncoljon velünk! Jelentkezzen most!
Jelentkezését e-mailen várjuk.
Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 20.
Kérjük, hogy jelentkezésében tüntesse fel nevét, telefonszámát és hogy melyik együttesi csoportba jelentkezik. A zenekarba csak vonósok jelentkezését várjuk.