ELTE "Eötvös" Művészeti Együttes

ELTE „Eötvös” Művészeti Együttes

ELTE „Eötvös” Művészeti Együttes EN

ZENÉLJ, TÁNCOLJ VELÜNK!
JELENKEZZ MOST!

Telefon: +36-30-275-1905
E-mailinfo@zene.elte.hu
Művészeti igazgató: KOVÁCS LÁSZLÓ, Liszt-díjas, kiváló művész
Koordinátor: Láng Bernadett

Szabadidőd tartalmas eltöltéséhez kiváló lehetőséget nyújt az „Eötvös” Művészeti Együttes.

Három művészeti csoportunk közül választhatsz:

  • Bartók Béla Énekkar
  • Egyetemi Koncertzenekar  
  • Néptáncegyüttes

A Bartók Béla Énekkar és az Egyetemi Koncertzenekar

Zenélj és fejlődj tovább, ha eddig is énekeltél kórusban vagy vonós hangszeren tanultál zeneiskolában!

Ha eddig csak vágytál a kóruséneklésre, akkor is jelentkezz mielőbb!

A művészeti együttes vezetője KOVÁCS LÁSZLÓ karmester, Liszt-díjas, kiváló művész.
Az énekkar több mint75 éves, a zenekar 66 éves múltra tekint vissza. 

Tagjai az ELTE jelenlegi, valamint volt hallgatói és oktatói.
Az együttes repertoárján a barokk, a bécsi klasszika, a romantika és a kortárs zene reprezentatív alkotásai, a capella művek, oratóriumok, valamint könnyűzenei művek egyaránt szerepelnek. Idén is rengeteg csodás mű, káprázatos koncertek várnak többek között a Zeneakadémia Nagytermében. Legutóbbi alkalmakkor a komolyzene fellegvárában a Verdi Requiemet és Mendelssohn Éliás című oratóriumát,az Orff Carmina Buranat, valamint a tanév végén Brahms Német requiemjét adtuk elő. Rendszeresen fellépünk egyetemi rendezvényeken is, de a MüPa színpada sem ismeretlen számunkra.

Az együttes koncertezett Európa szinte valamennyi országában, több alkalommal vendégszerepelt az USA-ban és a Közel-Keleten. Korábban nagy sikerű hangversenyt adott a bécsi Musikvereinsaal nagytermében, 2014 májusában egyhetes svájci turnén vett részt, legutóbbi turnéja során Kínában adott négy koncertet.
Évente több alkalommal szervez zenei felkészítő tábort. Az együttesben az együtt zenélés élményén túl egy összetartó, gazdag hagyománnyal rendelkező összegyetemi közösség tagjává válhatsz.

Facebook

A Néptáncegyüttes

Az ELTE Néptáncegyüttes 1957-ben alakult. A számos minősítéssel jeleskedő együttes legutóbb a 2011-es és a 2012-es ajkai Bakony Néptáncfesztiválon szerzett különdíjat, illetve több külföldi turné során bizonyított már. A csoport nem csak Európa legtöbb országában turnézott már, (pl: 2013 nyarán Olaszországban, korábban Franciaországban, Görögországban, Törökországban, Horvátországban, Makedóniában, Lengyelországban stb. is), de 2009-ben eljutott egészen Kínáig is.

Az együttes két csoporttal (utánpótlás és nagyegyüttes) működik, így a teljesen kezdők is elsajátíthatják a néptánc alapjait, a haladók pedig továbbképezhetik magukat.

Bővebb információ
Facebook

JELENTKEZZ MOST!

Jelentkezésedet e-mailen várjuk.
Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 16.

Kérjük, hogy jelentkezésedben tüntesd fel a nevedet, telefonszámodat és hogy melyik együttesi csoportba jelentkezel (hangszermegjelöléssel). A zenekarba csak vonósok jelentkezését várjuk.