CHARM-EU mesterképzés

„A fenntarthatóság globális kihívásai” mesterképzés

„A fenntarthatóság globális kihívásai” mesterképzés

A CHARM-EU innovatív mesterképzése egy olyan új, rugalmasan alakítható és befogadó képzési program, amely egyedülálló nemzetközi tanulási lehetőséget kínál hallgatói számára. A képzés során a diákok transzdiszciplináris és kihívásalapú környezetben foglalkozhatnak napjaink legfontosabb fenntarthatósági kérdéseivel.

A képzési program három kötelező szakaszból áll. Az első, „előkészítő” fázisban az általános készségek elsajátításán van a hangsúly, különösen a fenntarthatóság, a társadalmi innováció és a transzdiszciplináris kutatás területein. Ezután a második, „rugalmas” szakaszban a hallgatók választanak tematikát a Víz, az Élelmiszer vagy az Élet és egészség témakörök közül. A harmadik, „Capstone” fázisban a diákok egy valós fenntarthatósági kihívással foglalkozó projekten dolgoznak csoportokban és egy külső partnerrel együttműködésben.

A nemzetközi mobilitási lehetőség a képzés egyik fő alkotóeleme: A CHARM-EU mobilitási élmény a nemzetközi tanterem és a mobilitási tevékenységek legjavát ötvözi. Hallgatóink egyedülálló tanulási utat járhatnak be Európán keresztül, amely támogatja tanulási igényeiket és ambícióikat.

A másfél évig tartó 90 ECTS kreditértékű program egyedülálló lehetőséget biztosít a CHARM-EU-partnerek által közösen odaítélt mesterdiploma megszerzésére. A diplomát az öt alapító partneregyetem akkreditálja és közösen adja ki: a Barcelonai Egyetem, a Trinity College Dublin, az Utrechti Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Montpellier-i Egyetem.

A képzéssel kapcsolatos minden információ és a jelentkezés módja megtalálható a CHARM-EU Szövetség honlapján.