Mobilitás előtt

Rövid mobilitás: Mobilitás előtt

Mobilitás előtti teendők blended intenzív vagy rövid doktori mobilitásban részt vevő hallgatóknak

Learning Agreement

Blended intenzív program esetén: Learning Agreement sablon

Rövid doktori mobilitás esetén: Learning Agreement sablon

Kérjük, hogy a Learning Agreementet a felelős szakmai koordinátor segítségével töltse ki, illetve rövid doktori mobilitás esetén a témavezetők is segíthetnek a szakmai, tartalmi kérdésekben. Amennyiben bizonytalan abban, hogy kihez fordulhat, kérjük, keresse a kari nemzetközi irodát!

Rövid doktori mobilitás esetén, amennyiben változás történne az előzetesen leadott Learning Agreementhez képest, a Learning Agreement During the Mobility dokumentum kitöltésével, illetve a minden fél által aláírt verzió megküldésével jelezheti ezt a kari koordinátora részére.

Biztosítás

Az egészségbiztosítás igazolható a mobilitás időtartamára érvényes EU-s egészségbiztosítási kártyával vagy más, pl. biztosítási társasággal kötött egészségbiztosítással.
Mivel a mobilitás teljes időtartamára érvényes biztosítással kell rendelkeznie, amennyiben az EU-s egészségbiztosítási kártyája épp a mobilitás ideje alatt fog lejárni, új biztosítást kell kötnie! Felhívjuk figyelmét, hogy már online, ügyfélkapun keresztül is van erre lehetősége.

OLS nyelvi teszt

A nyelvi tesztet az OLS új felületéhez csatlakozva a következő oldalon éri el. A regisztrációban, a teszt, illetve a nyelvi kurzusok elérésében a következő útmutató dokumentum áll rendelkezésre.
Az OLS tesztet minden min. 14 napos fizikai mobilitás előtt kötelező elvégezni, akkor is, ha egy korábbi mobilitás kapcsán már kitöltött ilyet. Amennyiben azonban fizikai mobilitása 14 napnál rövidebb, az OLS teszt kitöltése nem kötelező.

FONTOS, hogy a teszt kitöltésekor a megkapott eredményről képernyőkép készüljön. A képnek tartalmaznia kell a jobb felső sarokban található nevét, illetve a teszt eredményét. Ezt a képernyőképet kell elküldenie majd a kari koordinátorának a többi kiutazás előtti dokumentummal együtt.
Ha esetleg bezárta az oldalt, és szeretné újra megtekinteni az eredményét a képernyőkép elkészülte érdekében, kövesse az ebben a dokumentumban található lépéseket.

Űrlap

Az űrlap caesaros azonosítást követően itt érhető el.

Űrlap részei:
• Nyilatkozat hallgatói státuszról
• Nyilatkozat az OLS teszt kitöltéséről
• Nyilatkozat promóciós tevékenységről
• Nyilatkozat zöld utazási formáról*
• A Támogatási szerződés elkészítéséhez szükséges adatokat tartalmazó kérdőív
• Nyilatkozat felelősségvállalásról

*A 2022/23-as tanévtől zöld utazási forma esetén a kiutazó hallgatók kiegészítő támogatásban részesülhetnek. A pályázati felhívás itt elérhető el.

Zöld utazási forma esetén is, amennyiben szeretne élni a támogatott utazási napokkal, kérjük, feltétlenül jelezze ezt az űrlapon! (Figyelem! A mobilitás fizikai hossza utazási napokkal együtt legfeljebb 30 nap lehet, ezért 30 nap hosszúságú mobilitás esetén nem tudjuk figyelembe venni zöld utazás esetén se az esetleges utazási napokat.)

Támogatási szerződés

A Támogatási szerződés pdf változatát az űrlapon megjelölt e-mail címre fogja megkapni, az űrlapon beküldött adatok alapján személyre szabottan elkészítve. A Támogatási szerződést hitelesítés után vissza kell küldenie az ELTE Oktatási Igazgatóság Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztályának (ENPO).

A dokumentumokat az alábbi eljárás szerint és sorrendben kell leadni:

1. Az űrlapot elektronikusan, az “Elküld” gombbal kell véglegesíteni. Amennyiben utólag javítani/módosítani kíván valamit az űrlapon megadott adatokban, kérjük, e-mailben jelezze az erasmus.short@dep.elte.hu címen, NE töltse ki újra az űrlapot!

2. E-mailben a kari koordinátor részére beküldendő:
• A mindhárom fél által aláírt Online Learning Agreement pdf-be lementett változata
• Biztosítás(ok) meglétét igazoló dokumentum(ok) másolata (pl. EU-s egészségbiztosítási kártya)
• OLS teszt eredményéről képernyőképe (amennyiben ki kellett töltenie)

3. Az e-mailben megkapott Támogatási szerződést hitelesítse a magyarorszag.hu/szuf_avdh_feltoltes weboldal segítségével, majd küldje el az erasmus.short@dep.elte.hu címre.

Figyelem! A személyre szabott Támogatási Szerződés csak azután kerül elkészítésre és megküldésre a hallgatónak, hogy 1. és 2. lépést hiánytalanul és helyesen elvégezte, és a 2. lépésben megküldött dokumentumokat a kari koordinátora jóváhagyta és továbbította az ELTE Oktatási Igazgatóság Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya részére. A Learning Agreement és biztosítási dokumentumok ellenőrzése és továbbítása, valamint az egyéni Támogatási Szerződés elkészítése a beérkezéstől (2. lépés elvégzése) számított 10 munkanapon belül megtörténik. A 3. lépés szerint hitelesített, e-mailben megküldött Támogatási szerződés beérkezésétől számított 4 héten belül várható az ösztöndíj 100%-ának (egy részletben történő) megérkezése.

Figyelem! A fenti határidőket csak hiánytalan dokumentáció, kitöltés esetén vállaljuk, hiánypótlás esetén a véglegesített Támogatási szerződés kiküldésének időpontja csúszhat!

Amennyiben kérdése lenne, kérem, jelezze az erasmus.short@dep.elte.hu címen.

A mobilitás zárásával kapcsolatban ide kattintva talál információkat.