Életvezetési Tanácsadó

Életvezetési Tanácsadó EN
A ELTE PPK Életvezetési Tanácsadó ingyenes pszichológiai tanácsadását bármelyik karról igénybe vehetik a hazai és külföldi hallgatók, 2015 novemberétől pedig az országban elsőként az egyetemi dolgozók számára is elérhetővé vált a pszichológiai tanácsadás a Tanácsadóban, amely az összegyetemi feladatok koordinálását és a kari tanácsadók szakmai támogatását biztosítja.

Az Életvezetési Tanácsadó pszichológusai, a hallgatókat jellemzően a fiatal felnőttkorral kapcsolatos nehézségekkel kapcsolatban várják: ilyen a családról való leválás, az önállósodás, beilleszkedési nehézségek, önértékelési zavar, párkapcsolati elköteleződés, pályaválasztási és karrierválasztással kapcsolatos kétségek, motivációhiány, vagy tanulási, vizsgadrukk-, szorongás és stresszkezelési nehézségek. Ha úgy érzed, hogy elakadtál az életed valamelyik fontos területén vagy elvesztettél egy számodra fontos személyt, ezek is olyan fontos kérdések, élethelyzetek, melyekkel kapcsolatban a Tanácsadó segítséget nyújthat. Ezek mellett az egyetemista korosztályt is érintő testkép- és identitászavarokkal, valamint a kapunyitási pánikhoz kapcsolódó kérdésekkel is gyakran keresik fel a szakembereket. Az idegen nyelvű képzéseken tanuló hallgatók az ország-váltásból adódó kulturális nehézségekkel is segítséget kaphatnak.

A szolgáltatás az ELTE polgárai számára ingyenes és a frissen felvett hallgatók számára is elérhető, akik már a gólyatáborokban és az orientációs napokon is találkozhatnak a szakemberekkel.

Az életvezetési tanácsadásra a lenti e-mail címen lehet jelentkezni: a regisztrációs lap kitöltése után az Életvezetési Tanácsadó szakemberei felveszik a kapcsolatot a klienssel. A jelentkezők az időpont-egyeztetés után egy jellemzően 1-6 alkalmas, pszichológussal történő tanácsadáson vehetnek részt.

Elérhetőség:

Kari tanácsadók elérhetőségei:


Az Informatikai Kar diáktámogató rendszere az egyéni, csoportos, angol és magyar nyelvű diáktanácsadáson kívül komplex közösségépítő, tanulástámogató funkciókat is ellát.  Pszichológus végzettségű, az informatikai képzéseket jól ismerő diáktanácsadó vezetésével a Diáktámogató Központ az alábbi, kari speciális igényekhez illeszkedő szolgáltatásokat nyújtja:

  • 3+2 napos tanulásmódszertani tréning gólyáknak (tanrendbe illesztett kurzus)
  • tantárgyfelvételi és vizsgabeosztási tanácsadás
  • szakmai részvétel a mentorrendszer működtetésében
  • kreatív tanulásfejlesztő műhely
  • rendszeres tréningek, csoportos foglalkozások
  • dolgozók számára nyújtott tanácsadás
  • közösségi estek szervezése
  • kortárs segítők képzése
  • szakmai részvétel az EIT Digital Master School Hallgatói Szolgáltató Iroda működtetésében

Honlap
Facebook