Életvezetési Tanácsadó

Életvezetési Tanácsadó

Életvezetési Tanácsadó EN
Az ELTE PPK Életvezetési Tanácsadó ingyenes pszichológiai tanácsadását bármelyik karról igénybe vehetik a hazai és külföldi hallgatók, 2015 novemberétől pedig az országban elsőként az egyetemi dolgozók is. A Tanácsadó egyben az összegyetemi feladatok koordinálását és a kari tanácsadók szakmai támogatását is biztosítja.

Az Életvezetési Tanácsadó pszichológusai, a hallgatókat jellemzően a fiatal felnőttkorral kapcsolatos nehézségekkel kapcsolatban várják: ilyen a családról való leválás, az önállósodás, beilleszkedési nehézségek, önértékelési zavar, párkapcsolati elköteleződés, pályaválasztási és karrierválasztással kapcsolatos kétségek, motivációhiány, vagy tanulási, vizsgadrukk-, szorongás és stresszkezelési nehézségek. Ha úgy érzed, hogy elakadtál az életed valamelyik fontos területén vagy elvesztettél egy számodra fontos személyt, ezek is olyan fontos kérdések, élethelyzetek, melyekkel kapcsolatban a Tanácsadó segítséget nyújthat. Az idegen nyelvű képzéseken tanuló hallgatók az országváltásból adódó kulturális nehézségek leküzdésében is segítséget kaphatnak.

A szolgáltatás az ELTE polgárai számára ingyenes, és a frissen felvett hallgatók számára is elérhető. Tanácsadásra a lenti e-mail-címen lehet jelentkezni: a regisztrációs lap kitöltése után az Életvezetési Tanácsadó szakemberei felveszik a kapcsolatot a jelentkezővel, aki az időpont-egyeztetés után jellemzően 1-6 alkalmas, pszichológussal történő tanácsadáson vehet részt.

Kedves Hallgatók és Munkatársak!
Tájékoztatásul jelezzük, hogy az Életvezetési Tanácsadóba, tanácsadásra történő bejelentkezési lehetőséget erre a félévre 2024. március 25-én lezárjuk.

Amennyiben ezzel kapcsolatban további kérdésük adódna, jelezzék azt az alábbi e-mail címen: tanacsado@ppk.elte.hu
Köszönjük a megértésüket!
Életvezetési Tanácsadó Team

Elérhetőség:

Kari tanácsadások - ÁJK 

Állam- és Jogtudományi Kar: Handa Orsolya (Bővebb információ)

Kari tanácsadások - IK 

Az Informatikai Kar diáktámogató rendszere az egyéni, csoportos, angol és magyar nyelvű diáktanácsadáson kívül komplex közösségépítő, tanulástámogató funkciókat is ellát a budapesti és szombathelyi campusokon. Pszichológus végzettségű, az informatikai képzéseket jól ismerő diáktanácsadó vezetésével a Diáktámogató Központ / Student Support Centre az alábbi, kari speciális igényekhez illeszkedő szolgáltatásokat nyújtja:

  • 3+3 napos tanulásmódszertani tréning gólyáknak (tanrendbe illesztett kurzus)
  • szakmai részvétel a mentorrendszer működtetésében
  • egyéni tanácsadás hallgatók számára
  • rendszeres tréningek, csoportos foglalkozások
  • dolgozók számára nyújtott tanácsadás
  • közösségi alkalmak szervezése
  • kortárs segítők képzése
  • kari hallgatói klubötletek támogatása

További információ: diaktanacsadas@inf.elte.hu illetve dtk.elte.hu