Közös képzésekben partnerintézmények

Közös képzésekben partnerintézmények

Közös képzésekben partnerintézmények EN
Egyetemünk több mint 60 képzést kínál idegen nyelven a hallgatóknak. Az ELTE országosan vezető szerepet tölt be a közös képzések létrehozásában. A közös képzések során a hallgatók legalább egy szemesztert töltenek nemzetközi partneregyetemeinken. A képzések közül kiemelkednek Európa legjobb egyetemeivel közös oklevelet nyújtó képzéseink. 

EIT Digital 

Az EIT Digital, Kelet-Közép-Európában kizárólag Budapesten működő, informatikai és kommunikációtechnológiai mester- és doktori képzés európai egyetemek és vállalatok együttműködésén alapul. A Magyar Nemzeti Társult Csomópontot az ELTE vezeti. Az EIT Digital partnerei között vezető európai műszaki egyetemek és IT-vállalatok szerepelnek.

European Doctorate in Teacher Education (EDiTE)

European Doctorate in Teacher Education (EDiTE) kettős diplomát nyújtó képzés, amely egy négyéves projekt részeként 2015 októbere és 2019 szeptembere között valósul meg az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programja, valamint a Marie-Sklodowska-Curie Action program támogatásával. A tanárok tanulására fókuszáló projektben tizenegy ország (Bhután, Csehország, Ecuador, Németország, Görögország, Magyarország, Nepál, Lengyelország, Szerbia, Szíria, USA) kutatói vesznek részt öt partneregyetem közreműködésével.

MEi:CogSci Middle European Interdisciplinary Master Programme in Cognitive Science

A MEi:CogSci Middle European Interdisciplinary Master Programme in Cognitive Science a kognitív tudományokkal foglalkozó interdiszciplináris mesterképzésben egyetemünk a Bécsi Egyetemmel (koordináló partner), a pozsonyi Comenius Egyetemmel, és a Ljubljanai Egyetemmel közösen vesz részt.

TEMA European Territories (Civilisation, Nation, Region, City): Identity and Development

A TEMA European Territories (Civilisation, Nation, Region, City): Identity and Development / Territoires européens (civilisation, nation, région et ville): identité et développement elnevezésű kétnyelvű (angol – francia) program az ELTE BTK Atelier Európai Társadalomtudomány és Historiográfia Tanszék koordinálásával, a párizsi École des Hautes Études en Sciences Sociales, az olasz Cataniai Egyetem ,a prágai Károly Egyetem és a québeci Laval Egyetem részvételével valósul meg olyan európai és nemzetközi szervezetekkel való együttműködésben, mint az Európai Örökség Cím és az UNESCO Világörökség Bizottsága. Az európai felsőoktatási intézmények közös európai mesterképzési programját 14 társult tag és 8 Európán kívüli egyetem is támogatja.