KMNYE 2019 – Kapcsolat és helyszín információk

KMNYE 2019 – Kapcsolat és helyszín információk

ELTE Rektori Kabinet
Nemzetközi Stratégiai Iroda
E-mail: nyariegyetem@inf.elte.hu
Tel.: 0036-1-411-6500 / 2178 (mellék)

Helyszínek

A résztvevők szekciók szerint vannak elszállásolva és a szakmai programok helyszínei is szekciónként eltérőek. Igény esetén, csoportos kísérést biztosítunk megérkezéskor a pályaudvarokról és reptérről a kollégiumokba.

A Nyári Egyetem ideje alatt a helyszínek közti eligazodást ELTE-s kísérő hallgatók segítik.

A szekciók szakmai programjainak helyszínei:

 1. Szekció: Eötvös Collegium, 1118 Budapest, Ménesi út 11-13. (XI. kerület)

 2. Humántudományi szekció: ELTE Bölcsészettudományi Kar, 1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8.

 3. Jogtudományi, Gyógypedagógiai, Óvó- és Tanítóképző, Pedagógia és Pszichológia Szekció:
  ELTE Állam- és Jogtudományi Kar, 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. (V. kerület)

 4. Természettudományi, Társadalomtudományi, valamint Informatikai Szekciók: Lágymányosi Campus, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1 a-c. (XI. kerület)

A szállás helyszínek:

 •  a szakkollégiumi szekció résztvevőinek a szállás az Eötvös József Collegiumban lesz;

 •  a jogtudomány, a humántudomány az informatika, a természettudomány, a gyógypedagógia, a társadalomtudomány, a pedagógia és pszicholgia és a tanító-és óvóképzés szekciók résztvevőinek az ELTE Nagytétényi úti Kollégium biztosítja a szállást. 

Az Eötvös Collegium megközelítése

Cím: 1118 Budapest, Ménesi út 11-13.
Honlap

 • Keleti pályaudvarról:

A 4-es metróra szállva a „Móricz Zsigmond körtér” megállóig kell utazni.
A 7-es buszra szállva „Albertfalva vasútállomás” irányába haladva a „Móricz Zsigmond körtér” megállóig kell utazni.

 • Nyugati pályaudvarról:

6-os villamossal („Móricz Zsigmond körtér” irányába) a végállomásig „Móricz Zsigmond körtér” megállóig kell utazni.

 • Déli pályaudvarról:

A 17/61-es villamossal („Savoya Park”/ „Móricz Zsigmond körtér” irányába) „Móricz Zsigmond körtér” megállóig kell utazni.

 • Népstadiontól:

A 2-es metróra szállva („Déli pályaudvar” irányába) a „Keleti Pályaudvar” megállóig kell utazni, majd innen átszállva a 4-es metróra a „Móricz Zsigmond körtér” megállóig kell menni.

 • Népligetből:

A 3-as metróval („Kőbánya-Kispest” irányába) a „Corvin negyed” megállóig, majd a 6-os villamosra (Móricz Zsigmond körtér irányába) átszállva a végállomásig kell utazni. Vagy a 3-as metróval („Kőbánya-Kispest” irányába) a „Kálvin tér” megállóig, és aztán a 4-es metróra szállva („Kelenföld” irányába) a „Móricz Zsigmond körtér” megállóig kell utazni.

 • Repülőtérről:

A 200E busszal a „Kőbánya-Kispest P+R” megállóig kell utazni, majd itt átszállva a 3-as metróra („Újpest-Központ M” irányába) a „Corvin negyed” megállóig, végül még egy átszállással a 6-os villamosra aMóricz Zsigmond körtér” megállóig kell menni. Vagy a 3-as metróval („Kőbánya-Kispest” irányába) a „Kálvin tér” megállóig, és aztán a 4-es metróra szállva („Kelenföld vasútállomás” irányába) a „Móricz Zsigmond körtér” megállóig kell utazni.

 • Autóval:

A Szabadság hídról Pest felől a Szent Gellért téren át kell haladni egyenesen a Bartók Béla úton, majd a Móricz Zsigmond körtérnél jobbra fordulni a Villányi útra. A Szent Imre templom előtt kell jobbra felhajtani a Balogh lejtőn, és az út irányát követve balra fordulni az első lehetőségnél a Ménesi útra.

VAGY: a Petőfi hídról Pest felől a Karinthy Frigyes úton jobbra kell kanyarodni, majd a Móricz Zsigmond körtéren át egyenesen továbbhajtani a Villányi útra. A Szent Imre templom előtt kell jobbra felhajtani a Balogh lejtőn, és az út irányát követve balra fordulni az első lehetőségnél a Ménesi útra.

A Móricz Zsigmond körtérnél a McDonald’s oldalára kell menni, majd azon az oldalon maradva a Gyros-os mellett lévő első kis utcában (Himfy utca) fel kell menni az utca végéig, illetve a lépcsőn is. A lépcső tetejéről átlósan szemben, balra található a kollégium épülete.


A Nagytétényi úti Kollégium megközelítése

Cím: ELTE Nagytétényi úti Kollégium, 1223 Budapest, Nagytétényi út 162-164.

Honlap: http://nuk.elte.hu//

Keleti pályaudvarról: 
133E jelzésű busszal (Nagytétény, Erdélyi utca irány) közlekedve a Lépcsős utca megállóig.

Nyugati pályaudvarról:
M3-as metróval a Ferenciek teréig, onnan 133E jelzésű busszal (Nagytétény, Erdélyi utca irány) közlekedve a Lépcsős utca megállóig.

Déli pályaudvarról: 
17-es villamossal (Savoya Park irány) Fonyód utca megállóig, onnan 114-es, 213-as, 214-es buszokkal a Lépcső utca megállóig utazva

Puskás Ferenc Stadiontól: 
2-es metróval a Déli pályaudvar irányába indulva a Keleti pályaudvarig, innen 133E jelzésű busszal (Nagytétény, Erdélyi utca irány) közlekedve a Lépcsős utca megállóig.

Népligetből: 
1-es villamossal (Etele út / Fehérvári út irány) a Budafoki út / Dombóvári út megállóig, majd  ott át kell szállni 133E jelzésű buszra (Nagytétény, Erdélyi utca irány) a Lépcsős utca megállóig.

Repülőtérről: 
100E busszal Astoria M megállóig, majd ott át kell szállni 133E jelzésű buszra (Nagytétény, Erdélyi utca irány) a Lépcsős utca megállóig


Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar megközelítése

Az Eötvös Collegiumból:
Gyalog végig a Ménesi úton a Bartók Béla út irányába, majd a Bartók Béla útról a Móricz Zsigmond körtér irányába, ahol a 4-es metróval Kálvin tér megállóig kell utazni, majd onnan gyalog a Kecskeméti utca végéig kell menni.

A Nagytétényi úti Kollégiumból:
A Lépcsős utca megállónál fel kell szállni a 133E jelzésű buszra (Újpalota, Nyírpalota út irány) majd a Ferenciek tere megállónál leszállni (35-40 perc) és besétálni a Károlyi utcán az Egyetem térre.


Az ELTE Lágymányosi Campus megközelítése

A Nagytétényi úti Kollégiumból:
ALépcsős utca megállónál fel kell szállni a 133E jelzésű buszra (Újpalota, Nyírpalota út irány) majd a Budafoki út / Szerémi sor megállónál leszállni és besétálni a Bogdánfy utcán a kampuszig.

Autóval:
a Lágymányosi hídról Pest felől az első lehajtón jobbra, majd a lámpás kereszteződésnél a bal szélső sávból balra. Az épület parkolója az első és a második balra kanyarodási lehetőségnél is elérhető.
VAGY: a Petőfi hídról Pest felől az első lehajtón jobbra, majd a lámpás kereszteződésnél szintén jobbra. Az egyetem parkolója a második és a harmadik jobbra kanyarodási lehetőségnél is elérhető.