Mobilitás után

Rövid mobilitás: Mobilitás után

Mobilitás zárásához szükséges dokumentáció Erasmus+ rövid távú hallgatói mobilitáshoz (blended intenzív programban vagy rövid doktori mobilitásban részt vevő hallgatók)

Az Erasmus+ záródokumentumok beadásával a hallgató teljesíti a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeit az elszámolásra vonatkozóan

Hogyan kell a mobilitást zárni?

Az alább felsorolt dokumentumokat elektronikus úton kérjük eljuttatni kari koordinátora részére:

 1. Az EU survey kitöltését igazoló e-mail.
  A hallgatóknak kötelező az Erasmus+ mobilitásukra vonatkozó online beszámolót kitölteniük. A kitöltéshez automatikusan kapnak meghívót e-mailben, a kitöltésről szóló igazolást kell elküldeniük a kari koordinátor részére. (Amennyiben nem találja a visszaigazoló e-mailt, a kitöltött beszámoló első oldalát csatolja.)
  Figyelem! Jelenleg fejlesztés alatt áll az a felület, amely a hallgatóknak kiküldi a meghívót az EU survey-hez, emiatt a késést tapasztalhat ezen automatikus e-mail megérkezését illetően. Amennyiben ez Önt érinti, átmenetileg az igazolás nélkül is benyújthatja záró anyagait. Ugyanakkor felhívjuk figyelmét, hogy a kitöltést kötelező utólag pótolni (erről figyelmeztető e-mailt is fogunk küldeni), elmulasztása esetén az ösztöndíját vissza kell fizetnie!
   
 2. - Blended intenzív mobilitás esetén: Transcript of Records, amely tartalmazza a hallgatónak a fogadó intézményben elvégzett kurzusát és annak kreditértékét, tovább a fogadó intézmény aláírását/pecsétjét.
  - Rövid doktori mobilitás esetén: Learning Agreement After the Mobility dokumentum , amely tartalmazza a mobilitás időtartamát, valamint az elvégzett tevékenységek igazolását és a fogadó intézmény aláírását.
   
 3. Időtartam-igazolás (Certificate of Attendance): Opcionális. A fizikailag kint töltött időtartamot a fogadó fél által kérjük leigazoltatni. Elfogadható a Transcript of Records vagy a Learning Agreement After the Mobility dokumentumokon szereplő időtartam-igazolás is.
   
 4. Zöld utazási forma igazolása: Amennyiben zöld utazási forma esetén nyújtott kiegészítő támogatásban részesült, köteles az utazási dokumentációt megőrizni, és azzal mobilitása zárásakor a megvalósult utazás zöld formáját igazolni. Ennek megfelelően kérjük, fokozottan ügyeljen az utazás során felhasznált jegyek megőrzésére! Az igazolás lehetséges formái:
  • utazási dokumentumok (utazási jegyek – pl. buszjegy, vonatjegy), melyek tartalmazzák a kiutazó nevét, az utazás dátumait, illetve a kiindulási és érkezési pontot
  • ennek hiányában (pl. autómegosztás, telekocsival utazás, név nélküli vonatjegy esetén) büntetőjogi nyilatkozat (ügyfélkapun keresztül, AVDH-s hitelesítéssel, vagy tollal aláírva és beszkennelve)