ELTE Next

ELTE Next

Ha középiskolás vagy, és már most szeretnél belekóstolni az ELTE egyetemi életébe, akkor az ELTE Next gimiseknek szóló közösség pontosan neked lett kitalálva. Ebben a közösségben mindent megtalálsz, amire szükséged van az ELTE felé vezető úton.

Miért érdemes hozzánk csatlakozni?

Karrierút-tervezés: Az országban elsőként lehetőséget biztosítunk a legmenőbb pályaválasztási platformmal, az Orientify-jal karöltve, hogy megtaláld a leginkább hozzád illő szakot az ELTE-n. Ehhez a közösségbe való belépés után mindössze egy tesztet kell kitöltened, és máris láthatod a leginkább hozzád passzoló képzéseink sorát. 
Az ELTE-s életérzés közvetlen megtapasztalása: Amennyiben úgy érzed, nem tudtál még elég időt eltölteni álmaid egyetemén akár a nyílt napokon, az ELTEfeszten vagy egyéb tájékoztató alkalmakon, akkor számos, az ELTE Next tagjainknak szervezett kampusztúrán, vagy nyílt órán vehetsz részt, ahol már most átélheted, milyenek a pezsgő hétköznapok egyetemünkön. 
Exkluzív kulturális, tudományos és ismeretterjesztő tartalmak: Érdekel egy kulturális, társadalmi vagy tudományos téma, amiben elmélyednél, akár szakértők, vagy országunkban ismert arcok bevonásával? Erre is van lehetőséged közösségünkkel, ugyanis rendszeres, az egyetemi hangulathoz nagyban hozzájáruló kerekasztal-beszélgetésekkel és workshopokkal is készülünk.
Társaság és kapcsolatok: Mindig öröm úgy kezdeni a tanévet, vagy elmenni egy eseményre, hogy tudod, baráti arcok várnak majd ott. Az ELTE Next közösségében nemcsak egyetemünket, de reménybeli szaktársaidat is megismerheted, és mikor elérkezik a felvételi ideje, már lesz kivel együtt izgulni a ponthúzáskor. 
Tanulástámogatás: A felvételiig vezető út legtöbbször sok óra tanulással jár, hogy később a felvételi pontszámaid ne szabjanak határokat az álmaidnak. Az ELTE Next közössége az egyetem falain túlnyúlva kínál támogatást már középsulis tanulmányaid alatt: válogathatsz mintatételeink közül, vagy kedvezményes könyveket vásárolhatsz az ELTE Eötvös Kiadónál felkészülésed megkönnyítése érdekében.
Különleges kedvezmények, nyereményjátékok: Mindezek mellett a fenti programokon már a legmenőbb ELTE-s termékekben is részt vehetsz, nem kell mást tenned, mint belépned hozzánk, és regisztrálni rendszeres nyereményjátékainkra.

Az ELTE új középiskolásoknak szóló közössége, az ELTE Next ingyenes budapesti osztálykirándulásra hívja tagjait.

Várjuk minden olyan magyarországi középiskolás osztály jelentkezését 9-11. évfolyamig, akik szívesen eltöltenének egy kulturális napot Budapesten, játékos formában megismerkednének az ELTE-vel, épületeink titkaival, és egyedülálló élményeket szereznének Magyarország legnagyobb egyetemén. 

Jelentkezési feltételek:

 • Minden jelentkező osztályból legalább 15 főnek érvényes regisztrációval kell rendelkeznie az ELTE Next közösségben.
 • Ha megvan a 15 tag, az ELTE Next Facebook-csoportjában a fájlok között megtalálható vagy innen letölthető a jelentkezési lap, amelyre kérjük
  • a résztvevők és a kísérők nevét felvezetni;
  • megjelölni a preferált dátumot június 6. és június 21. között;
  • végül a dokumentumot az iskola pecsétjével hitelesíteni.
 • A kész jelentkezési lapot az eltenext@elte.hu címre kérjük elküldeni 2024. május 15. éjfélig.

A jelentkezések beérkezése és a 15 tag hitelesítése után minden évfolyamról 2-2 osztályt sorsolunk ki, akiket vendégül látunk egy felejthetetlen napra. 

A regisztrációs időszak leteltével minden osztályt (nyertest és nem nyertest is) értesítünk.

Tervezett programok:

 • Találkozás Budapesten (útiköltséget és a budapesti közlekedés költségeit mi álljuk)
 • Látogatás a Petőfi Irodalmi Múzeumba (Az álom vége? | Klímaváltozás az ember tragédiájában és ma című tárlat és Költő lenni vagy nem lenni | Állandó Petőfi-kiállítás megtekintése)
 • Kampusztúra az ELTE Múzeum körúti kampuszán
 • Ebéd az ELTE Lágymányosi Kampuszán
 • ELTE Természetrajzi Múzeum (Ásványtár, Biológiai gyűjtemény) meglátogatása
 • Játékos sportprogram a szabadban
 • Hazautazás

(A programváltoztatás jogát fenntartjuk.)

Minden résztvevő egy-egy értékes, az ELTE Eötvös Kiadó által felajánlott ajándékcsomaggal lesz gazdagabb, benne egy választható, az Eötvös Kiadó 2024 érettségi követelményeinek megfelelő Érettségi Előkészítő könyvvel. A legaktívabb diákok pedig további nyereményekben is részesülhetnek a nap során.

Várjuk a jelentkezéseket! Legyetek részesei a kalandnak és a közösségünknek!Már tudod, hogy az ELTE-n szeretnél tovább tanulni, de vajon melyik szak a neked való? Ne aggódj, mi segítünk!

Legyél azon pályaválasztás előtt állók egyike, akik ingyenesen vehetik igénybe az Orientify online karriertanácsadó platform adta lehetőségeket! Ehhez nem kell mást tenned, mint csatlakozni az ELTE Next közösséghez a lenti regisztrációs linken.

Mi hiszünk abban, hogy minden diáknak megvan a saját egyedi útja az ELTE-n.

Mire használhatod ezt a platformot?

Személyre szabott karrier-tanácsadás: A platform interaktív, és olyan kérdéseket tesz fel, amelyek segítenek megérteni az érdeklődésedet és képességeidet. Így biztos lehetsz benne, hogy a tanácsok, amiket kapsz, valóban a te céljaidhoz igazodnak.
Részletes pályaútleírások: Tudj meg mindent a különböző szakokról és azok követelményeiről! Az egyetemi tanulmányok és az ELTE kapcsán az Orientify segít eligazodni.
Interaktív élmény: Fedezd fel az ELTE adta lehetőségeket játékos kvízekkel és feladatokkal, amelyek szórakoztatóan mutatják be a különböző karriervonalakat!

Ne maradj le az ELTE Next közösség élményéről! Csatlakozz hozzánk, és légy részese egy élénk és inspiráló közösségnek, ahol szabadon kibontakoztathatod érdeklődésedet és ambícióidat!