Nemzetközi kulturális központok

Nemzetközi kulturális központok

Nemzetközi kulturális központok

Konfuciusz Intézet

A 2006-ban alapított Intézet Kína első hivatalos nemzeti kulturális intézete volt Magyarországon és Közép-Európában, ahol a nyelvtanfolyamok mellett ismeretterjesztő előadások, kalligráfia-, főző- és csomózó tanfolyamok is várják az érdeklődőket. A Konfuciusz Intézetek Közép- és Kelet-európai Regionális Oktatási Centruma 2013-ban jött létre az ELTE-n. Az Intézet két alkalommal kapta meg az Év Kiváló Konfuciusz Intézete díjat.

Elérhetőség:
Cím: 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F, I. emelet 16.
E-mail: office@konfuciusz.elte.hu
Honlap: www.konfuciuszintezet.hu
Telefon: +36-1-411-6597,+36-1-411-65-00/5401
Nyitvatartás: hétfő−csütörtök: 10:30–18:30, péntek: 10.30–16.00

Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központ

Közép-Európában elsőként létrehozott Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központ célja, hogy népszerűsítse az orosz nyelvet és kultúrát a világban. Az orosz avantgárd formavilágát idéző design szerint készült tér XXI. századi, világszínvonalú könyv- és médiatárat kínál: audiovizuális hordozókból összeállított tára és szakkönyvtára naprakész anyagot biztosít mind az orosztanuláshoz, mind az orosz kultúra és történelem kutatásában való elinduláshoz. A Központ az orosz állami alapítvány, a Russzkij Mir támogatásával és hálózatában jött létre.

Elérhetőség:
Cím: 1088 Budapest, Múzeum krt. 6–8., II. emelet 237. terem
E-mail: russistics@ludens.elte.hu
Honlap: https://russtudies.elte.hu/

Egyetemközi Francia Központ (EFK)

Az ELTE-n működő Egyetemközi Francia Központ (EFK) (Centre Interuniversitaitre d'Études Françaises, CIEF) célja, hogy hatékonyan támogassa a francia nyelv, irodalom és kultúra oktatását a magyarországi felsőoktatási intézményekben és a középiskolákban, és összehangolja a francia tanulmányok terén folyó kutatásokat. Az intézmény székhelyén 80 fős előadóterem, 20 fős szemináriumi helyiség, könyvtár és internetes olvasóterem áll a kutatók, oktatók és egyetemi hallgatók rendelkezésére.

Elérhetőség:
Cím: 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F
Telefon: +36-1-485 5274
Honlap: https://cief-efk.elte.hu/

Brazil Tudományos Központ

A Brazil Tudományos Központ általában a magyar-brazil kapcsolatok ápolásában és az egyetemen folyó, Brazíliához köthető projektek támogatásában játszik szerepet.

Elérhetőség:
Cím: 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/C
E-mail: arara@lajt.hu
Facebook

Latin-Amerika Kutatóközpont

A Latin-Amerika Kutatóközpont célja, hogy a latin-amerikai témákkal foglalkozó interdiszciplináris kutatásokat koordinálja az egyetemen; integráló szerepet töltsön be Magyarországon a latin-amerikai térséggel foglalkozó kutatócsoportok között is; és ismeretterjesztő programok szervezzen a szélesebb közönség számára.

Elérhetőség:
Cím:1088 Budapest, Múzeum krt. 4/C
E-mail: cial@btk.elte.hu
Honlap: http://lak.elte.hu/

Mongolisztikai Kutatóközpont

A Mongolisztikai Központ a mongol állam támogatásával alakult. A központban a mongol kultúra ápolása és népszerűsítése mellett komoly kutatómunka folyik.

Elérhetőség:
Cím: 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/B
Telefon: 411 6500 / 2952
Honlap: http://tavolkeletiintezet.elte.hu