140 program Budán és Pesten

2019.09.17.
140 program Budán és Pesten
Idén is a BEAC sportágválasztójával, az ELTE Sport7-tel indult a tanév. A nyílt héten közel 40 sportágat űzhettek az egyetem munkatársai és hallgatói a Bogdánfy úti sporttelepen, a Mérnök utcában, a Vízisporttelepen és új, belvárosi helyszíneken. 

Az ELTE 385. tanévét, míg a BEAC 121. szezonját kezdte meg szeptemberben, az immár hagyományosnak mondható sportágválasztó nyílt hetével, a szeptember 9–13. között zajló ELTE Sport7-tel. Az ELTE és a Diákhitel támogatásával szerveződött rendezvényen az egyetem valamennyi hallgatója, dolgozója számára ingyenes sportolási lehetőségeket, bemutatókkal egybekötött edzéseket, sportnépszerűsítő programokat szervezett a klub városszerte.

Az aerobiktól a kettlebellig, az airflowtól a jógáig, a vívástól a fociig, közel 40 sportágat űzhettek a sportolni vágyók. Már a hétfői napon telt házas volt valamennyi edzés, az esti BEAC Aerobik kardio-alakforma órán egy gombostűt sem lehetett volna leejteni. A Bogdánfy úti sporttelep mellett a Mérnök utcában, a Vízisporttelepen és több más külső helyszínen is voltak ingyenes programok, így lehetett kajakozni, úszni vagy akár a modern táncban egy próbát tenni.

A Sport7-et kéthetes gólyatábori, beiratkozási és kollégiumi kampány előzte meg, ahol a 2019/2020-as ELTE Sportkisokost idén már 12.000 példányban osztották ki a BEAC munkatársai.

"Az év eleji sportnépszerűsítő kampányunk igazán mozgalmas volt, érdeklődők százai jöttek a Sport7 több mint 140 edzésére. Idén már bekapcsolódtak új helyszínként az ELTE gyakorló gimnáziumai is. Többek között az új belvárosi helyszíneknek is köszönhetően biztosra vehető, hogy tovább fog bővülni a klubban sportolók jelenleg 5500 fő körüli létszáma. Az érdeklődők között nagy számban voltak elsőéves hallgatók és az egyetemre érkező külföldi diákok. Külön öröm, hogy Siklósi Gergely, újdonsült ELTE-s világbajnokunk is kilátogatott a Bogdánfy útra.

A sportolni vágyók számos lehetőség közül válogathattak: az újdonságok között kipróbálhatták a vívást Pap Jenő világbajnok mester kezei alatt, vagy futhattak a Staicu Simonával, hazánk egyik legsikeresebb maratonistájával, aki idén edzéseket fog tartani az ELTE-n. A Sport7 után sem áll meg az élet, a BEAC több mint 40 sportágban várja a kezdő és haladó sportolókat, hallgatókat, egyetemi dolgozókat Pesten és Budán egyaránt"–  mondta el Simon Gábor, a BEAC igazgatója.

Az ELTE Sport7-hez nyereményjáték kapcsolódott: aki a helyszínen vett részt a játékban BEAC-os pólóval vagy a VIWA Vitaminwater jóvoltából frissítővel is gazdagodott. A játék október 14-ig tart, a fődíj nem más, mint egy Decathlon által felajánlott kerékpár, emellett pedig az ELTE Shop, az ELTE Eötvös Kiadó és a VIWA Vitaminwater jóvoltából ajándékcsomagokat, BEAC-os termékeket is lehet nyerni.

Aki lemaradt a Sport7-ről, annak sem kell csüggednie, ugyanis a bemutatott sportágak bármelyikéhez folyamatosan lehet csatlakozni az év folyamán. További információ az edzésekről.

Forrás: BEAC