1968 öröksége

2018.06.22.
1968 öröksége
Angol nyelvű interdiszciplináris doktori konferenciát rendez a Budapesti Francia Intézet és a ELTE BTK Filozófiai Kollégiuma 2018. október 4-én 1968 öröksége a filozófiában és a társadalomtudományokban címmel. Jelentkezni 2018. augusztus 5-ig lehet.

Az 1968-hoz köthető tiltakozások, társadalmi mozgalmak és politikai események jelentősen befolyásolták, ahogyan ma a modern társadalomról, politikai valóságról és a társadalmi gyakorlatokról gondolkozunk. A konferencia célja, hogy lehetőséget biztosítson magyar és francia doktori hallgatóknak az 1968-hoz köthető globális vagy lokális folyamatok jelentőségének felméréséhez, különös tekintettel azok hatására a filozófiában és a társadalomtudományokban. A tanácskozáson többek között megvitathatják majd a résztvevők, hogyan fejlődtek a társadalomtudományok elméleti és módszertani megközelítései 1968 következményeképpen, melyek azok az új elméleti és gyakorlati kérdések, melyek megjelenése ennek az időszaknak az eseményeihez köthető, illetve kik a legfontosabb képviselői 1968 örökségének a filozófiában és a társadalomtudományokban.

A konferenciára minden bölcsész- és társadalomtudományok doktori képzésben résztvevő hallgatót várnak Magyarországról és Franciaországból egyaránt. Jelentkezni egyebek mellett a filozófia, szociológia, történelem, esztétika, kommunikáció, kultúratudományok, társadalmi nemek tanulmányok, irodalom tudományterületről lehet. 

Az angol nyelvű jelentkezéseket – maximum 300 szavas absztrakt és rövid bemutatkozás kíséretében – 2018. augusztus 5-ig küldhetik el az érdeklődők az adtakam@gmail.com címre.

További információ