1989: van rajta mit vitatni!

2019.10.21.
1989: van rajta mit vitatni!
A Magyar Helsinki Bizottság versenyre hívja a magyar egyetemi/főiskolai hallgatókat a rendszerváltozás 1989-es évfordulója alkalmából. Jelentkezés: november 11-ig.

1989 a Magyar Helsinki Bizottság életében is fontosnak számít: ekkor adták ki alapító nyilatkozatukat, és egyesületként ekkor jegyezte be a közösséget a bíróság. 1989 kulcséve volt a magyar és a kelet-európai rendszerváltásoknak: sok esemény, remény, harc, eszme, érzés, változás sűrűsödött össze benne. Ha 1989-ről beszélünk nem csak a múltunkkal, hanem a jelenünkkel is foglalkozunk, mai országunk és közéletünk 1989-es szemszögből is vizsgálható.

A Magyar Helsinki Bizottság vitaversenyt rendez november 27-én délután, ahova várja mindazokat, akiket érdekel a közélet, különösen 1989 történései. A 3 fős csapatok november 11-ig jelentkezhetnek a személyes adatok megadásával és egy kvíz kitöltésével, valamint megadott korabeli privátfotókról egy rövid esszével. A nyilvános versenyen a 4 legjobb csapat vesz részt, nekik vitafelkészítést tart a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány.

A győztes csapat kalandtúrán vesz részt jövő márciusban, melynek során a rendszerváltás emblematikus helyszíneit keresik majd fel a magyar–osztrák határon. 

Jelentkezési lap a kvízzel és az esszékérdésekkel 
További információ 
Facebook