20 éve az OECD-ben

2016.02.19.
20 éve az OECD-ben
2016. május 7-én lesz 20 éve, hogy hazánk a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD) tagja lett. Ebből az alkalomból a Nemzetgazdasági Minisztérium tanulmányíró pályázatot ír ki, amelyen tényeken és szakirodalmi elemzéseken alapuló tanulmány készítésére hívják a hallgatókat. A pályázatok benyújtási határideje: 2016. április 15.  

A pályázóktól elsősorban azt várják, hogy átfogóan vagy egy-egy szűkebb szakpolitikai területre fókuszálva mutassák be, hogy Magyarország hogyan élt az OECD-tagság nyújtotta lehetőségekkel az elmúlt 20 évben: Hogyan hasznosította az OECD nyújtotta szakpolitikai tudást és ismereteket? Milyen további lehetőségeket rejt magában az OECD-tagság Magyarország számára, figyelembe véve azokat a változásokat is, amelyeken az OECD az elmúlt több mint fél évszázad során maga is átment, és a kihívásokat, amelyekkel szembe kell néznie a jövőben?

Pályázni minimum 20, maximum 30 oldalas (egy oldal kb. 3000 karakter), magyar nyelven elkészített tanulmányokkal lehet. A pályázat kötelező eleme a magyar és idegen nyelvű irodalomjegyzék. Előnyt jelent, ha a szöveges elemzést hosszú távú visszatekintést nyújtó idősoros statisztikai adatok és grafikonok gazdagítják. A legjobb pályaművek készítői párizsi tanulmányutat és értékes ajándékutalványokat nyernek.