20 éves a gyermekvédelmi törvény

2017.11.28.
20 éves a gyermekvédelmi törvény
Az ELTE TáTK idén tartotta a 20 éves gyermekvédelmi törvény fenállásának 20. évfordulóját, amelynek apropóján egész napos konferenciát és alumni találkozót tartottak.  A rendezvény megvalósítását az ELTE Alumni Központ támogatta.

2017. november 23-án nagy sikerrel, több mint 120 részt vevővel valósult meg az ELTE TáTK Szociális Tanulmányok Intézete által szervezett „Kinek az érdeke” – 20 éves a Gyermekvédelmi törvény c. Konferencia és Alumni Találkozó. 20 év távlatából, figyelembe véve az új jóléti paradigmákat is, fontosnak tartották a hazai gyermekvédelem célkitűzéseinek, irányelveinek, az ellátórendszer működési sajátosságainak és hiátusainak számbavételét gyermekvédelmi szakemberekkel, kutatókkal, oktatókkal, diákjaival és volt diákjaival együtt gondolkodva.

A találkozón köszöntőbeszédet mondott Juhász Gábor a TáTK dékánja valamint Pataky Csilla, az ELTE alumni menedzsere is. A nap során a kar egykori hallgatói, többek között Tausz Katalin, Elek Zsuzsanna és Kuslits Gábor tartottak előadást. A konferencia után „Az emberi jogok védelme és érvényesítése a szociális munkában” c. kerekasztal beszélgetést tartottak az alumnusoknak, amelynek moderátora Sík Dorottya az ELTE TáTK Szociális Munka Tanszékének oktatója volt.

A részletes programról bővebben itt olvashat, további képek az eseményről a TáTK Szociális Munka Tanszékének facebook oldalán.

ELTE Alumni
Facebook

20 éves a gyermekvédelmi törvény

20 éves a gyermekvédelmi törvény

0

/

0

0

/

0