A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (BGGyK) programjai

2019.10.02.
A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (BGGyK) programjai

2019. október 11.

10:00-10:45 Participatív oktatás az egyetemen

Az érdeklődők két oktató tapasztalatait ismerhetik meg a participatív képzésről. Az előadás fókuszában az érintett személyekkel való közös oktatás fontossága és módszerei állnak. Fontosnak tartjuk, hogy a hallgatók már a képzés során találkozzanak és a fogyatékos személyekkel közösen gondolkodjanak az őket érintő kérdésekről. Az előadás során kiderül, hogyan vehetnek részt intellektuális képességzavarban érintett emberek az egyetemi oktatásban, ennek milyen hozadékai és nehézségei vannak.

Előadók: Kármán Bianka tanársegéd, Futár András participatív oktató
Helyszín: A épület 331. terem

11:00 - 11:45 Oktatás segítőkutyával

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar hallássérült oktatója interaktív előadásában bemutatja, hogyan segíti az életét és munkáját a hangjelző kutyája. Mák „többdiplomás”: terápiás kutyának is levizsgázott, így abba is betekintést nyerhetnek az érdeklődők, hogyan vonja be őt a gazdája egy-egy egyetemi kurzus vagy szemléletformáló foglalkozás megtartásába, a hallgatók terepgyakorlatába.

Előadó: Loványi Eszter tanársegéd
Helyszín: A épület 331. terem

13:00-13:45 Szemléletformáló workshop és hallgatói élménybeszámoló

A Bárczis hallgatói élet bemutatása kötetlen beszélgetés keretein belül. Milyen kulturális és szabadidős programok, kollégiumi lehetőségek várják a leendő elsőéveseket? Milyen továbbtanulási, elhelyezkedési lehetőségeik vannak gyógypedagógusként? Személyes hallgatói beszámolók, vélemények a karról, a kurzusokról, a szakirányokról. Szemléletformáló játékok kipróbálása, például vak twister, vak activity, szájjal festés.

Előadó: Sólyom Anna HÖK tanulmányi alelnök
Helyszín: A épület 331. terem