A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (BGGyK) programjai

2020.11.09.
A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (BGGyK) programjai

2020. NOVEMBER 18.


Miből áll a gyógytea?

A gyógypedagógia és a társtudományok iránt érdeklődőknek bemutatjuk speciális "gyógyteánkat", amely egyrészt az immár 7. éve futó szakmai előadássorozatunk címe, másrészt jelképe a nálunk elsajátítható hatékony módszereknek. A gyógyteában van egy csipet jelnyelv, egy kis Braille-olvasás, valamennyi speciális kommunikáció, mozgásterápia  és még sok minden más. 

Előadó: Farkasné Gönczi Rita egyetemi adjunktus
Időpont: 16.30–17.00

Kérdezz-felelek a Bárczival 

Mire vagy kíváncsi a kar életével kapcsolatban? Tedd fel kérdéseidet a Bárczi Hallgatói Önkormányzat képviselőinek élőben!
Link

Előadások felvételről

Többszintű oktatás – ebből mindenki profitál

A Bárczin az ELTE többi karához hasonlóan egyszerre van jelen az alap- , a mester- és részben a doktori képzés. Bárki előtt ott a lehetőség, hogy ezeken a szinteken végighaladjon, de a különböző szinteken tanulók számára adott a lehetőség az együttműködésre is. Az előadás azt mutatja be, hogyan vehetnek részt  BA-hallgatók doktori vagy más kutató műhelyek munkájában, hogy aztán az így szerzett kutatási tapasztalattal sikeresen szerepeljenek tudományos diákköri konferenciákon, vigyék tovább a témájukat az MA-, vagy akár egészen a PhD- képzésig.

Előadó: Lénárt Zoltán adjunktus
Link


A participatív oktatás egy résztvevő oktató perspektívájából

Az előadásban a hazai fogyatékosságtudomány úttörője, a díjnyertes participatív oktatás módszertanának fejlesztője és oktatója beszél arról, hogy fogyatékos személyként hogyan vesz részt kutatóként és oktatóként a gyógypedagógusok képzésében.             

Előadó: Antal Zsuzsa participatív oktató 
Link


A "szurdós" lét rejtelmei

Egy szurdopedagógus, avagy hallássérült gyermekek fejlesztésével foglalkozó gyógypedagógus egyéni fejlesztésébe kukkanthatnak be az érdeklődők, ahol egy olvasmány szövegértő feldolgozása, valamint érzelmi-szociális nevelés történik.

Előadó: Báder Melinda tanársegéd
Link