A Bécsi Egyetem felhívása fiatal kutatóknak

2016.11.22.
A Bécsi Egyetem felhívása fiatal kutatóknak EN
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Rektori Kabinet Nemzetközi Irodája ezúton írja ki az ELTE és a Bécsi Egyetem kétoldalú megállapodása alapján az ELTE RK Nemzetközi Iroda által koordinált ösztöndíjat, melynek keretében a bécsi partneregyetem 3 PhD-jelölt, illetve PhD utáni Post-Doc ELTE hallgatót fogad kutatómunka céljából 1 hónap időtartamra.

A 3 nyertes pályázó 1.000 EUR/fő ösztöndíjas támogatásban részesül 1 hónap időtartamra, melyet a 2017-es évben februártól a naptári év végéig lehet felhasználni. A cél fiatal PhD-jelöltek és PhD-vel nem több mint 7 éve rendelkező kutatók mobilitásának elősegítése.

A pályázók fogadása egy többfordulós pályázati rendszerben dől el. A pályázókat kizárólag az Eötvös Loránd Tudományegyetem jelölheti.

A pályázati anyaghoz az alábbi dokumentumokat kell csatolni egy példányban, angol nyelven:

  • Kitöltött jelentkezési lap
  • Önéletrajz
  • Publikációs lista
  • A kutatási projekt részletes bemutatása bibliográfiával, kitérve arra, hogy miért választják a Bécsi Egyetemet kutatásuk helyszínéül (maximum 2 oldal)
  • Aláírt és lepecsételt oktatói ajánlólevél egy ELTE oktatótól
  • Oktatói befogadó levél (Letter of Acceptance) a Bécsi Egyetem egy oktatójától, mely tartalmazza a kint tartózkodás pontos dátumát is (a partneregyetem oktatójával megbeszélve és jóváhagyva).

Az alábbi linken található tájékoztatás az egyetem szervezeti egységeiről és oktatóiról:http://www.univie.ac.at/en/organisation/
Az oktatókkal történő kapcsolatfelvételhez ajánlott csatolni a Bécsi Egyetem ösztöndíjának angol nyelvű leírását.

A pályázat két fordulós. Az első fordulón az ELTE ad-hoc bizottsága választja ki azt az 5 pályázót, akik közül hármat biztos jelöltként, kettőt várólistán lévő jelöltként továbbít a Bécsi Egyetem felé. A továbbított pályázatokat a Bécsi Egyetem hagyja jóvá.

Kérjük, pályázatukat minden esetben gondosan állítsák össze. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy hiánypótlásra sem az ELTE-n, sem a Bécsi Egyetemen nincs lehetőség.

A pályázat időtartama:
A hallgató egy hónapos időszakra pályázhat 2017. február és december között (február és december hónapokra is).

A pályázat benyújtási határideje: 2016. december 16. (14:00-ig)

A pályázat kizárólag elektronikus úton nyújtható be Öhler Katalin részére az alábbi címre:
katalin.ohler@rk.elte.hu.

További információ:

Öhler Katalin
e-mail: katalin.ohler@rk.elte.hu
telefon: +36 1 411-6500/1385


Letölthető dokumentumok: