A Biológiai és Paleontológiai Gyűjteménybe látogattunk

Beszámoló az Egyetem megnyitja kapuit legutóbbi vezetéséről

2018.05.23.
A Biológiai és Paleontológiai Gyűjteménybe látogattunk
Népszerű sorozatunk következő állomása a Természettudományi Kar Természetrajzi Múzeumának Biológiai és Paleontológiai gyűjteménye volt, ahol vezetőnk Szente István főmuzeológus, az ELTE Őslénytani Tanszékének oktatója volt.

Hallhattunk a lassan két évszázados gyűjtemény történetéről, melyet Dr. Margó Tivadar alapított Zoológiai és Összehasonlító Boncztani Múzeum néven. Sajnos az eredeti gyűjteményből alig maradt fent valami, ugyanis 1945-ben, Budapest ostroma alatt szinte teljesen megsemmisül az akkor a Trefort-kertben lévő múzeum. A Természettudományi Kar Lágymányosra költözésével egy igen impozáns helyen, a déli tömb közepében található üvegpiramisban rendezték be az újraálmodott kiállítást a megmaradt és a 20. század második felében szerzett tárgyakból.

Az érdekes és kimerítő bevezető után a séta második felében mindenki önállón megtekinthette a múzeumot: az egyedülálló kövületeket, az őslénytani gyűjteményt, az állatpreparátumokat, valamint az antropológiai részleget. A látogatásra ismét teljes létszámban érkeztünk, és egyetemünk minden karáról és mindenkorosztályból érkeztek érdeklődők. Ezúton is köszönjük Dr. Szente István  szíves fogadását!

A sétára a We love Budapest is ellátogatott, az általuk készült cikk itt olvasható.

Következő alkalommal, 2018. június 3-án, vasárnap délelőtt a Füvészkertbe látogatunk, ahol a Papp László botanikus tart szakmai vezetést az érdeklődőknek. További információ és regisztráció az esemény weboldalán.

ELTE Alumni
Facebook

Paleontológiai és Biológiai Gyűjtemény

Paleontológiai és Biológiai Gyűjtemény

0

/

0

0

/

0