A CELSA 2023-as pályázata

2022.07.25.
A CELSA 2023-as pályázata
Az egyetemi kollaborációs projekteket támogató felhívásra december 15-ig, a kutatásipartner-kereső rendezvényre szeptember 21-ig várják a jelentkezéseket. 

Hetedik alkalommal írt ki pályázatot 2022-ben a CELSA Research Fund, a szervezet költségvetéséből 10–12 kutatói kollaborációs projekt támogatására nyílik újabb lehetőség. A CELSA elektronikus formában is segítséget nyújt az érintett kutatóknak az együttműködő partnerek felkutatására, ezért kéri azokat, akik partnert keresnek a tervezett projekthez, a contact@celsalliance.eu címre küldött elektronikus levélben érdeklődjenek az érintett témakör, szakterület megjelölésével.

A Leuveni Egyetem kezdeményezésére 2016 májusában alakult Prágában a Central Europe Leuven Strategic Alliance (CELSA) hálózat, amely a partneregyetemek közös kutatásokban való együttműködését támogatja. A CELSA Research Fund évente meghirdetett pályázatának egyik feltétele, hogy a projektekben minimum két kutatónak kell részt vennie, akik a szervezet különböző partnerintézményeiből érkeznek, de egyikük mindenféleképpen a Leuveni Egyetem munkatársa. A program távolabbi célja, hogy a támogatott projektek később más páneurópai kutatási és innovációs alapok – mint például a Horizon 2020 – pályázatain is sikerrel szerepeljenek.

Jelentkezés: 2022. december 15-ig

Az összes, CELSA által támogatott projekt listája itt érhető el.
A felhívás teljes szövege


A CELSA kutatásipartner-kereső eseményt is hirdet, ahol az érdeklődő kutatók nemzetközi partnerekkel találkozhatnak, átbeszélhetik projektötleteiket, vagy akár konzorciumot hozhatnak létre a következő CELSA vagy egyéb felhívásokon való pályázáshoz. A rendezvényre idén november 10-én Leuvenben kerül sor. Az eseményen korábbi CELSA projektek jó gyakorlatait és a pályázás menetének részleteit is ismertetik. 

Az esemény menetrendje:

  • jelentkezési határidő: szeptember 21., 17 óra az alábbi linken
  • szeptember 21–28. között a CELSA partnerintézmények kiválasztják a témában egymásnak megfelelő érdeklődőket,
  • október 6-ig a jelentkezés során jelzett kutatási témában érdeklődő kutatókat összekötik egymással,
  • október 6 – november 9. között online találkozókra van mód a kutatási együttműködések átbeszélésére,
  • november 10-én találkozási lehetőség az élőben megvalósuló partnerkereső eseményen Leuvenben (önköltségen).