A CELSA vezetői találkoztak az ELTE-n

2018.06.26.
A CELSA vezetői találkoztak az ELTE-n
A Central Europe Leuven Strategic Alliance (CELSA) 2018. június 19-én az ELTE ÁJK Kari Tanácstermében tartotta éves vezetői találkozóját, a Board Meetinget.

A rendezvényt Borhy László rektor köszöntője nyitotta, majd Jan Konvalinka prágai rektorhelyettes mint a szervezet elnökségét betöltő egyetem képviselője vette át a szót. Danny Pieters, a CELSA leuveni főtitkára röviden bemutatta az együttműködést és az elmúlt két év eseményeit, a Board pedig elfogadta a tavalyi beszámolót.

A megbeszélés három fő téma, a kutatás, oktatás és a társadalmi szerepvállalás köré épült. Szó esett az idén másodszor kiírt Research Fund pályázatról, melynek keretében a tagegyetemek kutatói együttműködésben nyújthatnak be pályázatot közös projektjeik támogatására. A társadalmi szerepvállalásról szóló blokkban pedig felmerült egy CELSA-díj ötlete, amelyet a témában aktív oktatóknak és kutatóknak adna a szervezet.

Hagyományosan a CELSA elnökségét a következő évre a találkozót szervező egyetem veszi át, így a rendezvény végén a board tagjai egyhangúlag

elfogadták, hogy a CELSA elnöke a következő egy évben az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora legyen.

A CELSA együttműködés 2016-ban jött létre a Leuveni Katolikus Egyetem kezdeményezésére és főkoordinációjával. Tagjai Leuven és az ELTE mellett a prágai Károly Egyetem, a Csehországi Műszaki Egyetem, a Tartui Egyetem, a Ljubjanai Egyetem, valamint a Semmelweis Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.