A felnőttség pszichológiája

A felnőttség pszichológiája
12/07

2021. december 07. 18:00

online

12/07

2021. december 07. 18:00 -

online


Limpár Imre pszichológus a család labirintusába vezet be az ELTE Karrierközpont "Hogyan tovább?" sorozatában.

Mikor felnőtt valaki? Mitől jön létre a mamahotel-jelenség pszichológiai értelemben? Hogy lehet és érdemes leválni a XXI. században? A felnőttségre áldefinícióként sokszor csak az “önmagáért felelősséget viselni képes” frázist kapjuk vagy mondjuk, amely üres és elcsépelt, s valljuk be, kevés kapaszkodót ad.

Társadalmi berendezkedésünk jogilag 18 évnél jelölte ki a felnőttség határát, eddig az életkorig az akceleráció miatt biológiailag is felnő ma már minden fiú és lány. De mi a helyzet a pszichés, érzelmi felnőttséggel? Mi kell ahhoz, hogy felnőtt férfiakról és nőkről beszélhessünk? Mit mond erről a pszichológia, és mit gondol erről a Karrierközpont sorozatának állandó előadója, Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus?

Amikor megkérdeztük, mi lenne a legelső kérdés, amelyet felnőttség témában feltenne az érdeklődőknek, ezt vágta rá: „Vajon büszke lenne-e a kisgyermek, aki voltál, a felnőttre, akivé lettél?” (Laurence J. Peter)

A felvétel az ELTE Karrierközpont Facebook-oldalán követhető.

Az előadás a Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása” c. pályázat keretében valósul meg.

Facebook