A felsőoktatás-menedzsment legújabb kihívásai

A felsőoktatás-menedzsment legújabb kihívásai
03/22

2023. március 22. 10:00 - 16:00

ELTE PPK (1075 Budapest, Kazinczy u. 23–27., fszt. 4.)

03/22

2023. március 22. 10:00 - 16:00

ELTE PPK (1075 Budapest, Kazinczy u. 23–27., fszt. 4.)


Az angol nyelvű workshop középpontjában a hatékonyságnövelő felsőoktatási paradigmák és stratégiák állnak.

Hogyan lehet hatékonyan menedzselni akadémiai programokat, kapcsolódó pénzügyi erőforrásokat és minőségügyi elvárásokat? A meghívott beszélgetőpartnerek áttekintést nyújtanak a vezetők előtt álló kulcsfontosságú kérdésekről, miközben a múltbeli megoldások sikerességéről is számot vetnek. A workshop nyitott minden érdeklődő és szakember előtt, akik a felsőoktatás menedzsmentben dolgoznak, vagy a jövőben ezt tervezik.

Az eseményen köszöntőt mond Dorner Helga (Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet) és Mihály Nikolett (Pszichológiai Intézet). A rendezvény kiemelt vendégei: Breunig Dietmar (Justus Liebig University) és Ben Littlepage (Murray State University, Fulbright vendégoktató)

A Fulbright Specialist Program keretében Ben Littlepage három hetet tölt az ELTE PPK-n. A Kentucky-ban található Murray State University egyetemi docense, a posztszekunder oktatási ügyek programkoordinátora több éves adminisztratív tapasztalattal rendelkezik a felsőoktatási szaktanácsadás, a tanulmányi ügyek, a felvételi és nyilvántartási eljárások, az alumnikapcsolatok, valamint a pályaválasztási tanácsadás területein. Magyarországi látogatása során számos képzési és kutatási programban vesz részt, többek között háromnapos képzést vezet a kar doktori hallgatóinak a felsőoktatás irányítása és finanszírozása témakörében. A workshopon az Egyesült Államok felsőoktatásának pénzügyi kihívásairól, a változó finanszírozási rendszerről beszél.

„A professzor szakértelme a felsőoktatás szervezeti, irányítási és működési rendszereinek terén olyan új perspektívát adhat nekünk, amelyek az intézményi és hallgatói teljesítmény emeléséhez járulhatnak hozzá" – mondja Mihály Nikolett, a PPK oktatója, akivel a vendégprofesszor közös kutatást is folytat az amerikai felsőoktatási intézmények adóbevallásainak elemzése terén.

Regisztráció
Program