A francia nagykövet látogatása az ELTE-n

2018.11.16.
A francia nagykövet látogatása az ELTE-n
Pascale Andréani, Franciaország új budapesti nagykövete 2018. november 13-án bemutatkozó látogatást tett Borhy László rektornál.

A találkozón részt vett továbbá Frédéric Rauser kulturális és együttműködési tanácsos, a budapesti Francia Intézet igazgatója, Sébastien Reymond tudományos és egyetemközi együttműködési attasé, Hamar Imre, az ELTE nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese, Horváth Krisztina, az ELTE BTK oktatási és tanulmányi ügyekért felelős dékánhelyettese, a Romanisztikai Intézet igazgatója, Bárdosi Vilmos, a Romanisztikai Intézet korábbi igazgatója és Takó Ferenc, az ELTE Rektori Kabinet Nemzetközi Stratégiai Iroda vezetője.

A tárgyaláson a felek áttekintették az ELTE francia kapcsolatait, így kitértek az Erasmus+ és a bilaterális megállapodásokra, és kiemelték, hogy különböző programok keretében egyre nagyobb számban tanulnak egyetemünkön francia hallgatók. Nagy örömmel említették, hogy az ELTE tagja a Frankofón Egyetemek Szövetségének (Agence Universitaire de la Francophonie, AUF), valamint szóba került, hogy az ELTE által koordinált European territories Erasmus Mundus közös mesterképzést nyújtó konzorciumnak a párizsi École des Hautes Études en Sciences Sociales is partneregyeteme. Pascale Andréani nagykövet asszony méltatta az ELTE-n működő Egyetemközi Francia Központot is, amelynek elsődleges feladatai közé tartozik a francia nyelv tanításának támogatása Magyarország felsőoktatási intézményeiben és középiskoláiban. A megbeszélés résztvevői az eddigi eredmények és a meglévő kapcsolatok áttekintése mellett további együttműködési lehetőségekről is tárgyaltak.