A Gazdálkodástudományi Intézet (GTI) programjai

2017.09.23.
A Gazdálkodástudományi Intézet (GTI) programjai

2017. október 13.

HELYSZÍN: GÓLYAVÁR, PÁZMÁNY TEREM

10:00-10:20

Változóban a gazdasági felsőoktatás – új szereplő a színpadon: az ELTE GTI
Az elmúlt években átrajzolódott a hazai gazdaságtudományi felsőoktatás képe. Nagy váltás kezdetének tanúi lehettünk, amikor 2017 májusában megalakult az ELTE Gazdálkodástudományi Intézete, amely 2018-tól Budapesten négy új alap- és hat új mesterszakkal tervezi bővíteni a kínálatot – olyan diplomát nyújtva, melyet eddig csak külföldi egyetemeken lehetett megszerezni.

Előadó: Andor György egyetemi docens, ELTE GTI Pénzügy és Számvitel Tanszék

10:30-10:50

Érvelés az üzleti életben
Miként alakítjuk ki álláspontunkat az üzleti életben? Hogyan és milyen döntéseket hozunk? Egyáltalán: mit tekintünk jó megoldásnak? És hogyan győzzük meg az üzleti szféra többi résztvevőjét? Hogyan hatnak ránk a többiek? Az érvelés tudománya ezekben a kérdésekben lehet a segítségünkre.

Előadó: Margitay Tihamér egyetemi tanár, ELTE GTI Érveléselmélet és Marketing Tanszék

11:00-11:20

Hallgatók az aknamezőn, avagy hogyan éljük túl a szinte biztos halált, mely az induló vállalkozásokra az üzleti életben leselkedik?
A nemzetközi gazdasági statisztikák szerint tíz induló vállalkozásból tíz év alatt nyolc nyomtalanul tűnik el a piacról. Mi kell ahhoz, hogy a Te céged a túlélők között legyen – s mit tud ebben neked segíteni az ELTE GTI képzése?

Előadó: Verebics János egyetemi docens, ELTE GTI Menedzsment és Üzleti Jog Tanszék

11:30-11:50

"Ez itt a reklám helye"
A reklám kicsit olyan, mint a foci... Van, aki szereti, van, aki utálja, mindenki úgy érzi, hogy ért hozzá, az pedig egészen biztos, hogy mindenkinek van róla véleménye. A reklámokkal kapcsolatos jogi szabályozást gyakran éri kritika: sokszor hiányolják a szabályozás szigorát abban, hogy csökkenjen a „reklámzaj”, nincs védelem a manipulatív reklám ellen. Az előadás a reklámok szabályozásával kapcsolatos hitek és tévhitek világába kalauzolja hallgatóit, annak reményében, hogy közelebb kerülhet egymáshoz „reklámzabáló” és „reklámkerülő”.

Előadó: Pázmándi Kinga egyetemi docens, ELTE GTI Menedzsment és Üzleti Jog Tanszék

13:00-13:50

Egyetem után…
Fórum a gazdasági-üzleti karokon végzett hallgatók karrier-lehetőségeiről

Vendégek: 2014–2016 között végzett egykori hallgatók, kollégák, pályájuk elején járó gazdasági és pénzügyi szakemberek; a fórum nyitott - bátran lehet kérdezni!
A szünetekben játék, nyereményekkel és ajándéktárgyakkal – nevezés a helyszínen.

Vezetik: Dénes Rita és Bedzsula Bálint egyetemi tanársegédek, ELTE GTI

További információ

Facebook