A gazdasági haszonállatok jólléte (tényleg) fontos?

A gazdasági haszonállatok jólléte (tényleg) fontos?
05/06

2021. május 06. 16:00

online

05/06

2021. május 06. 16:00 -

online


Molnár Mariann biológus angol nyelvű előadása az EU állatjólléti reformtörekvéseinek aktuális dilemmáiról a "Frruits of Ethology" sorozatban.

Molnár Mariann állatjólétre és -érdekképviseletre szakosodott biológus. A University of Readingen (Egyesült Királyság) szerezte alapdiplomáját állattanból, majd környezettudományi és szakpolitikai tanulmányokat folytatott Bécsben, a Közép-európai Egyetemen. Pályája során több szektorban dolgozott, jelenleg független kutatóként részt vesz a British Columbia Egyetem Állatvédelmi Programjában, és az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének tanácsadó szakértőjeként tevékenykedik. Az állattenyésztés etikai és környezetvédelmi szempontjai foglalkoztatják, leginkább az érdekli, milyen jó gyakorlatok vezethetnek a haszonállatok megfelelő, fenntartható életéhez.

Az előadás célja, hogy széles körű áttekintést adjon a haszonállatok jóléti problémáiról a különböző termelési rendszerekben, bemutassa azokat a módszereket, amelyeket az Európai Unióban alkalmaznak e problémák megoldására. A magyar sertéstenyésztés kapcsán képet ad az állattenyésztés jelenlegi állapotáról, megismertet a hagyományos (bezárt) és az alternatív gazdálkodás formáival. Felvet számos állatetikai kérdést, arra késztetve a hallgatóságot, hogy átgondolja a haszonállatok tartásával kapcsolatos, általánosan elfogadott gyakorlatokat.

A beszélgetés Microsoft Teamsen zajlik, ezen a linken csatlakozhat.