A GTI továbbra is rendkívül népszerű

2019.01.24.
A GTI továbbra is rendkívül népszerű
A keresztféléves eljárás ponthatárait január 24-én hirdették ki: az Eötvös Loránd Tudományegyetemen 232 új hallgató kezdheti meg tanulmányait a tavaszi félévben, közülük legtöbben a Gazdálkodástudományi Intézetben.

Az eljárásban a Bárczi Gusztáv Gógypedagógiai Kar, az Informatikai Kar és a Természettudományi Kar, valamint a Gazdálkodástudományi Intézet hirdetett felvételt, összesen nyolc képzésben. A legtöbb hallgatót a Gazdálkodástudományi Intézet vette fel (173), ezt követi a BGGyK (36), az IK (15) és a TTK (8). A legnépszerűbb képzés a GTI vezetés és szervezése, valamint a BGGyK gyógypedagógia tanári képzése volt.

A mesterképzéseknél a 24 gazdaságtudományi szakot hirdető hazai intézmény közül a nyári jelentkezéseknél a 2. legnépszerűbb lett az ELTE, holott egyetemünkön ez a fajta képzés teljesen újnak számít: a Gazdálkodástudományi Intézet szeptemberben fogadta az első hallgatókat. Ennek ellenére nem volt könnyű a bejutás, a nagy érdeklődést jelentő 413 fős elsőhelyes jelentkezés után végül 307-en nyertek felvételt. Ennek megfelelően – a keresztfélévesekkel együtt – 

februártól összesen 480-an tanulnak majd a Gazdálkodástudományi Intézet mesterszakjain.

Mint Ormos Mihály intézetigazgató elmondta, a siker titka az ELTE egyedülálló, számos országos újítást hozó képzési rendszerében rejlik. A speciális szakmai megközelítések és időbeosztás, a hallgatói szemszögből újragondolt tanulmányi terhelések, vagy az angol nyelvtudás fejlesztési módjai mind olyan lehetőségek Budapest szívében, amelyeket máshol aligha lehet megtalálni. A képzés vonzerejéről tanúskodik többek között az is, hogy a 2018. december 12-i nyílt napon egy újabb termet is meg kellett nyitni a több száz érdeklődő számára.

Az ELTE új hallgatóinak többsége, 142 fő levelező munkarendben kezdi meg tanulmányait, 84-en nappali, 6-an pedig esti tagozaton fognak tanulni. A most felvettek 89%-a állami ösztöndíjasként végzi majd tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.