A játékbarát iskolákért

A játékbarát iskolákért
10/30

2018. október 30. 10:00 - 12:00

ELTE TÓK (1126 Budapest, Kiss János altábornagy u. 40., 129.)

10/30

2018. október 30. 10:00 - 12:00

ELTE TÓK (1126 Budapest, Kiss János altábornagy u. 40., 129.)


Műhelytalálkozót tartanak a 2018 tavaszán az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar szakmai koordinálásával és több hazai és nemzetközi pedagógusképző egyetem és közoktatási intézmény együttműködésével indult Children’s Access to Play in Schools (Játékbarát iskolák) projekt résztvevői a TÓK-on.

A játék mint a gyermekkor legfontosabb, legfejlesztőbb tevékenysége, a nevelés leghatékonyabb eszköze, a gyermek elemi pszichés szükséglete indokolatlanul háttérbe szorul az iskolában, ahol már csak a „komoly” dolgokra marad idő. A Játékbarát iskolák projekt innovatív célja a játékot komolyan venni: nemzetközi jó gyakorlatokat követve olyan kritériumrendszert (Nemzeti Adaptációs Terv) kialakítani, amelyen a játékbarát iskolák minősítő rendszere alapulhatna, egyben szemléletmódot is formálni. 

A CAPS projekt nemzetközi Erasmus+ pályázaton alapul, több partnerország együttműködésében dolgozik. A konzorcium a következő tagokból áll: University of Gloucestershire (Egyesült Királyság), Palacky University Olomouc, Faculty of Physical Culture (Csehország), Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány (Magyarország), Gesellschaft für Sozialforschung und Bildung (Ausztria), TANDEM n.o. (Szlovákia), Gedania 1992 Association (Lengyelország).

Szakmai koordinátor: Kolosai Nedda pszichológus, egyetemi oktató.