A jogsérelem „orvoslása” és következményei

A jogsérelem „orvoslása” és következményei
05/30

2023. május 30. 18:00

online

05/30

2023. május 30. 18:00 -

online


Folytatódik az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar, a Magyar Jogász Egylet Közjogi Szakosztálya, valamint a Baranyi-Timár Ügyvédi Iroda webináriumsorozata.

A következő részben a jogsérelem közigazgatási szerv általi orvoslásáról, a határozatok saját hatáskörben történő visszavonásáról, és ennek a közigazgatási perben való kezelhetőségéről, illetve kezelhetetlenségéről beszélgetnek a szakértők, Barabás Gergely, a NAIH Jogtanácsosi Főosztályának vezetője, korábban hatósági eljárási kodifikációért felelős minisztériumi osztályvezető, illetve Króneisz Gábor, a Budapest Környéki Törvényszék közigazgatási kollégiumvezetője.

A beszélgetőtársak Rozsnyai Krisztina egyetemi tanár (ELTE ÁJK), a közigazgatási perrendtartás előkészítéséért felelős egykori miniszteri biztos, valamint Baranyi Bertold ügyvéd, egyetemi tanársegéd (ELTE ÁJK), szakágvezető (MJE Közigazgatási Eljárásjogi Szakág) lesznek.

Az ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött képzési eseményt a Magyar Ügyvédi Kamara Oktatási és Akkreditációs Bizottsága 2 kreditpontos képzési eseményként vette nyilvántartásba.

Regisztrálni 2023. május 26-ig vagy a 280 fős létszámkorlát eléréséig lehet.