A kazah Caspian Egyetem delegációja járt az ELTE-n

2022.11.20.
A kazah Caspian Egyetem delegációja járt az ELTE-n
Zsoldaszbek Nusszenov rektort, Okszana Kiricsok tudományos rektorhelyettest és Julija Harkovát, a Nemzetközi Iroda vezetőjét 2022. november 16-án Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes és Knyihár Eszter, a Nemzetközi Stratégiai Irodavezetője fogadták. 

Bilaterális együttműködések már 2010 óta léteznek az ELTE és több kazah egyetem között, legutóbb 2021-ben a KIMEP Egyetemmel született öt évre szóló megállapodás. Az együttműködések valamennyi tudományterületet érintik, és elsősorban vendégelőadásokkal színesítik az ELTE képzéseit. Többek közt az ELTE Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézete, a Földtudományi Tanszék és a Biológiai Intézet, valamint az Orientalisztikai Intézet és Török Filológiai Tanszék kooperál olyan kazah egyetemekkel, mint az Állami Egyetem, a Lev Gumiljov Eurázsiai Egyetem vagy az egyik első és legnagyobb kazahsztáni nem állami egyetem, a Turan Egyetem.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen jelenleg nyolcvanhat kazah hallgató folytat felsőfokú tanulmányokat alap-, mester- és doktori képzés keretében. A legtöbben nemzetközi gazdálkodást, illetve nemzetközi tanulmányokat (16 fő), pszichológiát, illetve neveléstudományt (15 fő) és nyelveket (12 fő) tanulnak. Nagyszerű lehetőség a kazah hallgatók számára is a Stipendium Hungaricum program.