A KÉP-korszak kihívásai az alsófokú oktatásban – felhívás

2016.02.22.
A KÉP-korszak kihívásai az alsófokú oktatásban – felhívás
Az ELTE TÓK Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszéke 2016. április 28-án „XXI. századi kompetenciák. Kisgyermekek és kisiskolások verbális és literális tevékenységeinek kompetenciaalapú megközelítése a KÉP-korszakban.” címmel nemzetközi konferenciát szervez. A tanácskozásra várják az alsófokú nevelési és oktatási intézményekben dolgozó pedagógus kollégák, valamint az érintett tudományos területeken dolgozó kutatók jelentkezését.

Az egyre inkább a képiség felé tolódó világunkban az alsófokú oktatásnak is reagálnia kell a változásokra: az élményszerűség, a kommunikatív kompetenciák fejlesztése, az új tanítási módszerek kerülnek előtérbe. Az új elvárások az írás- és olvasástanítás kapcsán is kérdéseket vetnek fel: a konferencia célja, hogy lehetséges válaszokat fogalmazzon meg a XXI. század kulturális kihívásai (KÉP-korszak), a kisgyermekkori és kisiskoláskori verbális és literális tevékenységek kapcsán, igazodva az alsó- és felsőfokú oktatásban felmerülő témákhoz.

A konferencián plenáris előadást tart Adamikné Jászó Anna professor emeritus, Nyíri Kristóf Széchenyi-díjas filozófus, egyetemi tanár és Hermann Zoltán habilitált egyetemi docens. A plenáris előadásokat szekciók követik, melyekre a kiírásban jelölt témákban 15 perces előadás megtartásával vagy jó gyakorlatokat bemutató 15 perces műhelyfoglalkozással lehet jelentkezni. A konferencia végleges programja 2016 márciusának végén várható.

A jelentkezés módja: a regisztrációs lap kitöltése, 2500-3000 leütést tartalmazó absztrakt beküldése 2016. február 28-ig.

Részletes felhívás
Regisztráció

ELTE BTK Szakmódszertani Központ