A könnyebb hivatalos ügyintézésért

2019.10.17.
A könnyebb hivatalos ügyintézésért
Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes a nemzetközi hallgatók érdekében egyeztetett Kiss Attila r. dandártábornokkal, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság vezetőjével. 

Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes 2019. október 16-án kereste fel Kiss Attila r. dandárdtábornokot, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság vezetőjét, hogy az ELTE-re érkező nemzetközi hallgatókat érintő ügyekben való együttműködésről egyeztessenek. 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem között 2019 tavaszán jött létre együttműködési megállapodás, melynek célja, hogy az Egyetemünkre érkező nemzetközi hallgatók érkezését, hivatalos ügyintézését megkönnyítse, a vonatkozó folyamatokat gördülékenyebbé tegye.

A megállapodás fontos eleme, hogy az OIF kitelepülésekkel segíti a Magyarországra érkező hallgatók számára a tartózkodási engedélyek átvételét, nagymértékben csökkentve a rájuk háruló terheket. Az ELTE és az OIF közötti folyamatos kapcsolattartás segíti az ügyintézés menetét, az együttműködés továbbá a Questura Iroda bevonásával is hozzájárul a hivatalos folyamatok zökkenőmentessé tételéhez.

Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes 2019. október 16-án folytatott személyes egyeztetést Kiss Attila r. dandártábornokkal, az OIF vezetőjével és Konyhás Szilvia r. alezredessel, az Idegenrendészeti Igazgatóság igazgatójával az együttműködés további részleteiről, az első hónapok tapasztalatairól.