A Le Rouge Lacoste LSE nyerte az Alumni Kupát

2022.11.23.
A Le Rouge Lacoste LSE nyerte az Alumni Kupát
Az öregdiákok nyolc csapata szakadó esőben lépett pályára a 13. alkalommal megrendezett tornán az ELTE-BEAC Pluhár István Labdarúgópályán, a bajnokságra az ELTE összes karáról érkeztek játékosok.

Az "A" csoportban a címvédő Régi idők focija mellett a Le Rouge Lacoste LSE csapata, a PPK Old Boys és az Atombomba képviseltette magát. A Rónaszéki vezette PPK meglepetésre döntetlenre hozta ki a meccset a későbbi kupagyőztes Le Rouge ellen. A csoport második felében már az esélyesek akarata érvényesült, a Régi idők focija 7 ponttal jutott a legjobb négy közé, mellé pedig az első két meccsén döntetlent játszó LSE csatlakozott a Gál–Dudlák duó vezetésével.

A "B" csoportban a tavalyi döntős Univerzum mellett a Vegyes Meglepetés, a Csütörtök és az Igénytelenek szerepelt, akik egy hosszabb kihagyás után álltak újra össze. A Vegyes Meglepetés tavaly az elődöntőig jutott, idén azonban kevésbé voltak formában. Az Igénytelentek szorgalmasan gyűjtötték a pontokat, az Univerzum pedig hozta tavalyi formáját és szép játékkal magabiztosan lépte túl a csoportot.

Alsóházi rájátszásba a csoportok 3. és 4. helyezettjei kerültek, itt a Csütörtöknek nem volt ellenfele, és előbb a PPK Old Boys-t, majd pedig a Vegyes Meglepetést is legyőzték. A második helyen a Vegyes Meglepetés végzett, az alsóházi dobogó harmadik fokára pedig a PPK Old Boys állhatott fel, akik egy jó hangulatú meccsen múlták felül az Atombombát. 

A felsőházban az elődöntők alatt történt meg a torna legnagyobb meglepetése, hiszen az Univerzum 2-1-re visszavágott a tavalyi vereségért a Régi időknek, akik nagy szomorúságukra a 3. helyért játszhattak csak az idei évben. A másik elődöntőn a bordó mezes Le Rouge 3-1-re múlta felül az Igényteleneket. A bronzmérkőzés gólzáport hozott, a Régi idők focija meggyőző 4-0-s fölénnyel várhatta a díjátadót. A döntő kiélezett meccset hozott, de a csapatokon már látszott a fáradtság, így a szurkolók mindössze egy gólt láthattak a mérkőzésen. A Le Rouge Lacoste LSE első alkalommal nyerhette meg az ELTE Alumni Kupát.

A kupa legjobb játékosa Posta Attila (Univerzum), legjobb kapusa pedig Dudlák Tamás (Le Rouge Lacoste LSE) lett, a gólkirályi címet Nyúl Krisztián (Csütörtök) szerezte meg. A díjakat az ELTE Alumni Központ képviseletében Petz Denise Gerda adta át a díjazott csapatoknak. 

A 2022-es ELTE Alumni Kupa a BEAC szervezésében és az ELTE Alumni központ támogatásával valósult meg. A nevezési díjakból összejött bevétel az ELTE Alumni ösztöndíj-alapját gyarapította. A kupát utolsó alkalommal rendezték meg a téli időszakban, a következő évtől ugyanis tavasz végén-nyár elején várják majd a csapatokat a Mérnök utcai Pluhár István Labdarúgópályára.

Forrás: BEAC