A Ludovika Collegium felhívása

2021.04.07.
A Ludovika Collegium felhívása
Újra lehet jelentkezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói tehetséggondozó programjára, amely idén ősszel már a második évfolyamát indítja el.

Az ingyenes lakhatást, kiemelt ösztöndíjat és személyre szabott képzést nyújt Ludovika Collegium azért jött létre, hogy a világról felelősen gondolkodó, stratégiai szemléletű, közérdeket szem előtt tartó szakembereket biztosítson a magyar állam számára.

A Collegium a hagyományos egyetemi tanulmányokon túlmutatva folytat képzést. A hat féléves képzésre – más tehetséggondozó programoktól eltérően – bármely tudományterület hallgatói jelentkezhetnek, így olyan egyetemközi szakmai műhely és hallgatói közösség jön létre, amelynek eltérő tudományos háttérrel rendelkező tagjai egymást is ösztönzik az új ismeretek megszerzésére. A magyar és a globális környezet aktuális kihívásaira is reflektáló, a külföldi tapasztalatszerzést is lehetővé tevő programban a tantermi jellegű képzés mellett innovatív oktatási formákkal is találkozhatnak a résztvevők: hackathonok, szimulációs gyakorlatok, csoportos projektmunkák is várnak a leendő hallgatókra.

Jelentkezési határidő: 2021. május 10.

További információk