A Ludovika Collegium felhívása

2022.03.30.
A Ludovika Collegium felhívása
Már lehet jelentkezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói tehetséggondozó programjára, amely 2022 őszén harmadik évfolyamát indítja el.

A Ludovika Collegium a közigazgatás számára képez vezetőket. A komplex, rugalmas, gyakorlati fókuszú és interdiszciplináris tehetséggondozó program folyamatosan alkalmazkodik a magyar és globális környezet eseményeihez, aktuális kihívásaihoz. A képzés célja, hogy a hallgatók gondolkodási eszköztára és háttértudása képessé tegye őket az adott problémakör megértésére, komplex válaszok kidolgozására a magyar, a közép-európai és az európai érdekek azonosításával. A tantermi jellegű képzés mellett innovatív oktatási formák is beépülnek a programba: hackathonok, szimulációs gyakorlatok, személyes készségfejlesztő tréningek és csoportos projektmunkák várnak a diákokra.

Nagy hangsúly kerül a résztvevők személyre szabott fejlesztésére, ideértve az egyéni kompetenciafelmérést és -fejlesztést, a szakmai mentorprogramot, a külföldi gyakornoki programot is. A diákok a felvételüket követően megfogalmazzák középtávú karriercéljaikat, így minden résztvevő számára személyes fejlesztési profil készül, amely meghatározza a programban való részvételüket.

A Collegium a hagyományos egyetemi tanulmányokon túlmutatva folytat képzést. A hat féléves képzésre – más tehetséggondozó programoktól eltérően – bármely tudományterület hallgatói jelentkezhetnek, így olyan egyetemközi szakmai műhely és hallgatói közösség jön létre, amelynek eltérő tudományos háttérrel rendelkező tagjai egymást is ösztönzik az új ismeretek megszerzésére. 

Az első körben május 1-ig várják a pályázatokat.

További információk