A "mi" határtalan tágassága

A
11/23

2023. november 23.

ELTE BGGYK (1097 Budapest, Ecseri út 3.)

11/23

2023. november 23. -

ELTE BGGYK (1097 Budapest, Ecseri út 3.)


Kapcsolatokról és szövetségekről szól a 9. Fogyatékosságtudományi Konferencia a Magyar Tudomány Ünnepén.

A Bárczi, a Fogyatékosság és Társadalmi Részvétel Intézet, Fogyatékosságtudományi Doktori Műhely, a Disability Studies and Social Innovation Lab és a Validity Foundation – Mental Disability Advocacy Centre együttműködésében megvalósuló nemzetközi szimpózium célja, hogy lehetőséget biztosítson a tapasztalatcserére és a legfrissebb kutatási eredmények megvitatására a fogyatékosságtudomány és gyógypedagógia területén dolgozó szakemberek, civilek, döntéshozók és fogyatékosságban érintett személyek számára.

A konferencia résztvevőit Papp Gabriella, a Bárczi dékánja, Sándor Anikó intézetigazgató és Steven Allen, a Validity Foundation ügyvezető igazgatója köszönti, majd Könczei György, az ELTE Fogyatékosság és Társadalmi Részvétel Intézet egyetemi tanára és Hernádi Ilona független kutató tartják meg vitaindító előadásukat. A fogyatékosságtudomány eszköztárai: kiutak jelenünk, jövőnk fogságaibó címmel.

Az esemény része egy kerekasztal beszélgetés is, amelyet a szervezők a 2022-ben elhunyt Gombos Gábor emberi jogi szakértő, az ENSZ Fogyatékosságügyi Bizottságának volt tagja tiszteletére rendeznek meg.

Részletes program