A Parkinson-kór diagnosztikája a nyelvi aspektusok alapján

2021.01.27.
A Parkinson-kór diagnosztikája a nyelvi aspektusok alapján
Több intézmény bevonásával Üzleti Reggelit szervezett az ELTE Innovációs Központ az NKFI által támogatott "Az ELTE innovációs ökoszisztémájának fejlesztése az ipari elvárásokkal összhangban" projekt keretében.

Az Üzleti Reggelik célja, hogy lehetőséget biztosítsanak a kapcsolatok erősítésére az Egyetemen kívül és belül a tudomány és az innovációk segítségével. A január 20-i online találkozón a Parkinson-kórról és korai diagnosztikai lehetőségeiről volt szó, elsősorban a beszédbeli tünetek és sajátosságok alapján.

A rendezvényen az ELTE Bölcsészettudományi Kar, Természettudományi Kar és Informatikai Kar kutatói mellett a Semmelweis Egyetem, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat, a Szegedi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinika, valamint a NETIS Informatikai Zrt. képviselői vettek részt. 

Az Üzleti Reggeli kiemelt hozománya volt ez alkalommal, hogy figyelembe véve a tudományterületek sajátosságait, számos aspektusból sikerült megvizsgálni az adott témakört, valamint elindult a diskurzus egy jövőbeli, több tudományterületet is magába foglaló kutatási együttműködésről.

Az ELTE Innovációs Központ a továbbiakban is örömmel vesz részt az Üzleti Reggelik megszervezésében. Az ELTE számos olyan izgalmas kutatásnak ad otthont, melyek nem csak egy szervezeti egységre, tudományterületre szűkülnek. A meglévő témák mellett szívesen fogadják a kollégák javaslatait a megvitatandó témákkal kapcsolatban. Az ezzel kapcsolatos ötleteket, észrevételeket az innovacio@innovacio.elte.hu címre várják.