A posztkoloniális államok kudarca

A posztkoloniális államok kudarca
03/09

2016. március 09.

FUGA Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5.)

03/09

2016. március 09. -

FUGA Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5.)


A Conflict Zone Projekt következő alkalmán Csicsmann László közgazdász tart előadást posztkoloniális közel-keleti államok kudarcának okairól négy állam, Irak, Szíria, Jemen és Líbia vonatkozásában, kitérve a radikális szervezetek előretörésének okaira, valamint a dezintegráció társadalmi, politikai és gazdasági összefüggéseire.

Csicsmann László a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Karának dékánja, a Nemzetközi Tanulmányok Intézet oktatója. Főbb kutatási területei közé tartozik a Közel-Kelet és Észak-Afrika, az iszlám civilizáció aktuális politikai folyamatai, a politikai iszlám, valamint az iszlamista mozgalmak.

A BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet komplementer előadás-sorozatának A hetei „A közel-keleti konfliktus Budapesten” címmel a közel-keleti konfliktus kialakulására, valamint a jelen menekültügyi kérdéseire fókuszálnak. A B hetek „Magyarok idegenben – Magyarok Trianon és Európa határain belül” címmel a poszttrianoni magyar politikai és kulturális közeget igyekeznek feltérképezni, valamint bemutatni azt, miként is lett Trianon után mind a magyarországi és a külhoni életben conflict zone-ná az együttélés és a magyar identitás egy román vagy szlovák kulturális közegben. Szintén ebben a részlegben mutatják be a magyar elvándorlási folyamatokat Nyugat-Európába, valamint azok hatásait a magyarországi migrációs diskurzusra.

Facebook

Időpont:
2016. március 9. 18:00
Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5.)

Conflict Zone Projekt